El 60% dels estudiants que van completar la formació d'auxiliar i suport al vaixell en port l'any passat a Dénia han trobat treball

El 60% de los estudiantes que completaron la formación de auxiliar y apoyo al buque en puerto el pasado año en Dénia han encontrado trabajo
  23/11/2021
L'alcalde visita als alumnes del present curs que imparteix Creama amb la col·laboració del Real Club Nàutic de Dénia 

L'alcalde, Vicent Grimalt, i els regidors de Creama, Sandra Gertrúdix, i de Cultura, Raúl García, ha visitat aquest dimarts en les instal·lacions del Real Club Nàutic de Dénia als alumnes i professorat de la tercera edició del programa formatiu de qualificació bàsica (PFCB) d'Activitats auxiliars i de suport al vaixell en port, que gestiona Creama Dénia. Actualment es troben matriculats 15 joves, amb edats compreses entre els 16 i els 21 anys. Els han acompanyat en la visita el president i el vicepresident del Nàutic, Jaime Portolés i Juan M. Riera.
     Aquest programa és un dels quals compten amb major demanda de l'alumnat, ja que la majoria té com a objectiu treballar i aquesta especialitat formativa està molt necessitada de mà d'obra amb qualificació bàsica.
     El programa Activitats auxiliars i de suport al vaixell en port és l'únic PFCB d'aquesta especialitat que existeix a nivell autonòmic. Representants de la Inspecció Educativa ho van visitar el mes passat i van felicitar l'organització pel seu funcionament.
     Es va posar en marxa en el curs acadèmic 2019/2020. A causa del confinament per la pandèmia, a partir de març de 2020 el curs es va realitzar en línia i sense possibilitat de realitzar la part de pràctiques en empreses.
   L'edició del passat curs es va desenvolupar amb total normalitat i l'alumnat va poder fer la seua pràctiques en les empreses Varadero Port Dénia, Nàutica Noguera, Nàutica Marina Esports, Nàutica Punta Estrella i Fanàutic. Del total dels inscrits que van finalitzar el curs, el 60% està treballant en l'actualitat i un 20% continua formant-se, assistint a l'Escola Permanent d'Adults per a obtindre el títol de secundària
 
    Tal com ha assenyalat l'alcalde, “el suport del Real Club Nàutic de Dénia és un dels pivots importants en els quals es recolza aquest programa”. Gràcies a la col·laboració de l'entitat, l'alumnat compta amb una aula en les seues instal·lacions, contacte estret amb el món nàutic que els permet realitzar consultes als contramestres i altres professionals marítims, així com la disposició dels pantalans per a fer pràctiques. Grimalt també agraeix la col·laboració del Pòsit de Dénia, on l'alumnat fa tasques pràctiques com la reparació d'aparells o el manteniment de les barques.

Subscriu-te!