L’anedcotari de les proclamacions de Fogueres de Xàbia: On està la “cucaratxa”?

El anecdotario de las proclamaciones de Fogueres de Xàbia: ¿Dónde está la cucaracha?
  13/06/2022

Tanta hora sobre l’escenari, sumades entre els tres actes de proclamació de regines de Fogueres, dona per a molt, també per a completar un bon anecdotari amb aquells moments inesperats i que se n’escapen del guió, provocant unes situacions en algun cas divertides, en altre més incòmodes. La nit inaugural de Fogueres va ser en aquest sentit la més accidentada. En la primera de les anècdotes va ser protagonista la regidora de Festes, Kika Mata, que va tenir un lapsus i per poc no li imposa la banda a un festeret, en lloc de la festereta. A banda d’aquesta, al llarg de la nit es presentaren dos no convidats sobre l’escenari, una d’elles una “cucaratxa” que va obrir rogle entre la cort infantil fins que la col·laboradora de Fogueres va haver d’intervenir. El segon “convidat” va ser un espontani que no mereix més comentari. 
    La segona vetllada va ser més tranquil·la. Només s’hauria de nomenar aquella anècdota que va tenir lloc en el moment àlgid de la nit quan a l’alcalde, José Chulvi, se li va resistir un poc més del compte l’agulla que subjectava la banda de la regina sobre el coixí que la transportava, fent créixer per moments l’expectació entre els assistents. 
    En la tercera nit, també en el moment estel·lar de la proclamació de la regina, un coet se’n va fugir de la seua òrbita creuant el recinte del públic a baixa altura i generant un curt però sufocant ensurt. La segona la va protagonitzar de nou la regidora de Festes, que no va poder intervenir en el torn de parlaments degut a una afonia. 

<<< Tornar a la portada