L’arbratge de la Font de la Carxofa d’Ondara serà trasplantat per a garantir la seua restauració

  • El arbolado de la Font de la Carxofa de Ondara será trasplantado para garantizar su restauración
  • El arbolado de la Font de la Carxofa de Ondara será trasplantado para garantizar su restauración
  • El arbolado de la Font de la Carxofa de Ondara será trasplantado para garantizar su restauración
  16/02/2021
L’equip de govern executa una de les propostes més votades en la consulta ciutadana d'inversions dels Pressuposts Participatius

La Junta de Govern Local d’Ondara ha acordat la retirada i replantació dels dos arbres que hi ha al costat de la Font de la Carxofa, que està ubicada en la plaça del Convent, junt amb l'Ajuntament d'Ondara. 

El monument, segons han informat, serà objecte d'unes obres en les pròximes setmanes, atès que la seua restauració a ser una de les propostes més votades en la consulta ciutadana d'inversions dels Pressuposts Participatius d’Ondara 2019. En concret, el regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, ha destacat que en els pròxims dies es van a retirar les dues jacarandes existents al costat de la font i se'n van a reubicar en el parc públic Tossals, al costat del pump track, per a donar ombra en eixa zona. 

Segons ha especificat, el motiu de la seua retirada és que les arrels d'aquests arbres danyen la pedra de la font, i per això es replantaran en una altra zona.

Per a aquesta actuació, l'Ajuntament destinarà 1.284 euros, dins de la partida del Pla de Reactivació Econòmica Local, ja que aquesta acció serà executada per una empresa local adherida al Pla de Proveïdors.

 

REUBICACIÓ JUNT AL PUMP TRACK DE TOSSALS

 

Per la seua banda, el Regidor de Parcs i Jardins, Pere Picornell, ha explicat que les arrels d'aquests dos arbres estan causant danys tant en la pedra lateral de la font com en les llambordes dels voltants, i ha justificat que la seua nova ubicació permetrà satisfer la demanda dels usuaris del pumptrack, que demanaven poder comptar amb més ombra al voltant de la instal·lació. 

Pel que fa a la proposta d'inversió denominada Restauració de la Font de la Carxofa,  Gomis ha recordat que té una valoració econòmica de 25.600 euros, en atenció a que va ser la tercera proposta més votada en la referida consulta ciutadana, i està previst executar-se en les pròximes setmanes, amb càrrec a la partida de pressuposts participatius 2019. Així mateix, ha incidit en que “de moment, ja és una realitat el llaç solidari AECC instal·lat en la zona enjardinada enfront del Centre Social, que va ser el segon projecte més votat per la ciutadania; mentre que enguany 2021 també està previst executar la proposta denominada Millora acústica de l'edifici del Prado, que va ser la més votada de la consulta, amb una valoració econòmica de 21.300 euros.

 

Subscriu-te!