L'Arxiu municipal rep més de 300 documents de l'antic hotel Parador de Les Rotes

  • El Archivo municipal recibe más de 300 documentos del antiguo hotel Paradero de las Rotas 
  • El Archivo municipal recibe más de 300 documentos del antiguo hotel Paradero de las Rotas 
  19/05/2023

 

La donació ha sigut realitzada per Pepe Martí i ofereix informació sobre l'activitat de l'establiment 

 

L'empresari Pepe Martí Gramaje ha donat a l'Arxiu municipal de Dénia una col·lecció de més de 300 documents del desaparegut hotel Parador de Les Rotes. En paraules de l'equip de l'Arxiu, es tracta de “documents de gran interés que ens informen sobre la seua inauguració l'estiu de l'any 1951 i de les activitats del local fins a finals dels anys seixanta del segle XX”.

La documentació va arribar a les mans de Pepe Martí quan va adquirir l'edifici. Va trobar els documents que la família Doménech, propietaris originals de l'hotel, van preservar en carpetes dins d'una maleta i ordenats en els calaixos, la qual cosa va evitar la dispersió i pèrdua dels exemplars. Martí va decidir conservar-los, reservant un espai especial per a ells. 

Una vegada fets els pertinents treballs de neteja i d'organització, els documents s'han posat a la disposició de la ciutadania en huit caixes que es troben en l'edifici municipal de la plaça d'Enric Valor. Entre les pàgines es pot trobar informació sobre clients (cartes, planificació de reserves i llistes de comandes) i proveïdors (cartes i publicitat), comptabilitat (llibres de caixa del 1951 al 1964 i factures) normativa sobre el personal, impresos i formularis diversos, entre altres.

Des de l'Arxiu s'anima a la ciutadania a conservar i donar documents, tant personals com laborals, ja que poden ser de gran ajuda per a l'estudi de la història de la ciutat. L'equip de l'Arxiu es farà càrrec de valorar els documents.

El negoci dels Doménech va obrir les seues portes en una zona de Les Rotes molt diferent de l'actual ja que no hi havia establiments, els accessos eren escassos i les cases de camp estaven situades de manera dispersa. En aquella època començaven a arribar els primers estiuejants. Aquest servei pioner es va inaugurar amb el nom de Parador, però a mitjan anys cinquanta, amb la prohibició de l'ús d'aquest nom per la creació de la xarxa de paradores del Ministeri de Turisme, es va haver de canviar a Parador.

<<< Tornar a la portada