L'Ajuntament de Calp reitera davant l'empresa que gestiona la piscifactoria la seua negativa a l'ampliació de les instal·lacions

El Ayuntamiento de Calp reitera ante la empresa que gestiona la piscifactoría su negativa a la ampliación de las instalaciones
  29/06/2022

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, juntament amb altres representants de la corporació municipal i d'altres col·lectius socials implicats, han mantingut una trobada amb dirigents d'Avramar -l'empresa que gestiona la piscifactoria situada en la localitat- a la qual han reiterat la seua negativa a l'ampliació de les instal·lacions. La reunió havia sigut convocada per Avramar amb l'ànim de conciliar postures entre les diferents parts. No obstant això, ha servit més aviat per a deixar patent la total oposició al projecte tant de l'Ajuntament com dels diferents sectors econòmics de Calp que van participar de la trobada. 
    “Tenim una badia privilegiada i l'ampliació de la piscifactoria causarà un gran impacte; el que voleu muntar ací és abominable i és la nostra obligació defensar al nostre municipi i els seus interessos”, va assenyalar l'alcaldessa. Sala va aclarir que no està en contra de cap empresa ni de l'aqüicultura en general, però que rebutja l'emplaçament enfront de les costes calpines. “Continuarem lluitant contra la piscifactoria”, ha destacat. 
    Els representants d'Avramar i de l'Associació Empresarial Aqüicultura Espanyola, també presents en la reunió, van assenyalar que l'ànim de convocar la reunió era desmentir “les falsedats” que entorn d'aquest assumpte s'han abocat. “Volem oferir tota la informació de la qual disposem perquè tots els sectors de Calp es queden tranquils, que no es produiran les desgràcies mediambientals que s'han dit últimament”, va indicar Javier Ojeda, gerent de l'Associació Empresarial Aqüicultura Espanyola.     
    També el director General d'Avramar a Espanya, Tahiche Lacomba, va defensar els passos que ha donat l'empresa des d'un principi fins a l'obtenció de l'autorització de l'ampliació, i va revelar que aquest projecte comptava amb l'aprovació tant de l'anterior directiva de la Confraria de Pescadors com d'Ana Sala, amb qui es va reunir fa deu anys quan aquesta era regidora de Territori. Sobre aquest tema, l'alcaldessa va deixar clar que en aquells moments no era conscient del que l'ampliació d'aquesta granja marina anava a suposar, tant pel que fa a l'impacte visual com mediambiental. 
    El regidor de Territori, Juan Manuel del Pi, va manifestar que que al seu judici l'ampliació d'aquesta piscifactoria és una “exageració”. “Ens planten una indústria que no mereixem; barallarem fins on calga barallar”, va concloure.

<<< Tornar a la portada