L'Ajuntament de Dénia donarà huit noves llicències de taxi per a atendre la demanda en èpoques de major afluència turística 

El Ayuntamiento de Dénia dará ocho nuevas licencias de taxi para atender la demanda en épocas de mayor afluencia turística 
  19/01/2023

Es demanaran reforços d'altres municipis i que hi haja vehicles de guàrdia permanent 

Gent de Dénia promou el consens amb la finalitat de millorar el servei 

 

Tots els partits polítics han consensuat una sèrie de mesures que pretenen pal·liar la falta de taxis a l'estiu i en altres períodes de vacances. Per això, l'Ajuntament concedirà huit noves llicències de taxi amb vehicles adaptats i fixarà tres convocatòries a l'any per a obtindre el Certificat d'Aptitud Professional. A més, es demanarà a la Conselleria de Transports que el servei del taxi es faça de manera conjunta amb altres municipis de la comarca per Setmana Santa i des del 15 de juny fins al 15 de setembre.

Les deficiències en el servei del taxi i les nombroses queixes entre els clients van ser plantejades el mes d'octubre passat per Gent de Dénia, que va presentar una moció en el ple. Les seues propostes van quedar aparcades a l'espera d'aconseguir un acord entre els partits i les associacions de taxis, que ha sigut promogut pel grup polític independent. 

Entre les accions previstes figuren que els taxistes configuren un calendari anual per a la prestació conjunta i coordinada del servei i que hi haja un servei anual de guàrdia permanent. També es demanarà a les associacions de taxis que digitalitzen el servei, amb la creació d'una app que establisca la geolocalització, assignació de vehicle-matrícula, temps d'espera, destí i cost del trajecte, permetent l'enviament de queixes i suggeriments.

Segons ha explicat Gent de Dénia, en l'acord aconseguit aquesta setmana es recorda que “durant molt de temps s'han fet esforços perquè les agrupacions de taxis de la ciutat estigueren unides, encara que el servei ha experimentat millores en alguns aspectes. No obstant això, fa alguns anys que el servei roman estàtic, produint-se disfuncions amb l'augment poblacional, i especialment en època d'estiu, Setmana Santa, ponts i caps de setmana, en els quals aquest servei es veu totalment desbordat i, en moltes ocasions, no es pot atendre com cal els usuaris”. A més, s'explica que durant la resta de l'any no hi ha suficients professionals, “a la vista de la permanència d'unes certes queixes i serveis no prestats, com el servei a Balearia, Gandia, València, Benidorm o l'aeroport de l'Altet, així com el disseminat, la zona dels Gires, Deveses, La Xara i Jesús Pobre”.

<<< Tornar a la portada