Canfali Marina Alta

L'Ajuntament de Dénia instal·la un comptador de víctimes de violència de gènere per donar més visibilitat a aquesta xacra

El Ayuntamiento de Dénia instala un contador de víctimas de violencia de género para dar mayor visibilidad a esta lacra
  26/11/2019

L'Ajuntament ha instal·lat en una de les seues façanes amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, dos comptadors que visibilitzen i recorden, d'una banda, el nombre de dones assassinades a mans d'agressors masclistes a Espanya des de l'any 2003, any en què van començar a comptabilitzar oficialment les víctimes i, de l'altra, el nombre de víctimes assassinades durant el present any. Segons ha indicat el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, "les víctimes de violència de gènere compten, compta cadascuna de les dones assassinades, maltractades, agredides, violades i amenaçades, compta cada víctima de la violència de gènere".
Scotto ha subratllat que una part de la societat, "a causa de la informació ràpida i de consum, s'ha tornat immune a la violència quotidiana, la que està matant a les dones d'aquest país cada dia, una a una". Afirmant que "a comptagotes, el problema és difús", Scotto incideix que els marcadors de l'Ajuntament "reflecteixen la xacra social a què ens enfrontem per prendre consciència de la dimensió d'aquest problema d'Estat". Negar la violència de gènere és letal per acabar amb ella, silenciar o disfressar-la de violència intrafamiliar afavoreix als seus assassins, ha afegit.

Cercar notícies
Agenda