L’Ajuntament de Dénia trau a licitació la redacció del projecte del nou pavelló esportiu de la ciutat

El Ayuntamiento de Dénia saca a licitación la redacción del proyecto del nuevo pabellón deportivo de la ciudad
  16/03/2023

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, i el regidor de Cultura i Esports, Raúl García de la Reina, han donat compte en roda de premsa de la licitació de la redacció del projecte per a la construcció d’un nou pavelló esportiu.

Està previst que les instal·lacions esportives s’ubiquen en la parcel·la de 6.580m2 annexa a les actuals pistes d’atletisme del poliesportiu municipal, localització en la qual es trobaven les aules prefabricades de l’IES Nº3 de Dénia. L’edificació tindrà una superfície aproximada de 3.800m2, albergant una gran pista central i tres pistes transversals; a més, comptarà amb grades fixes i extensibles amb una capacitat per a 2.500 espectadors, vestuaris, una zona de consergeria, despatxos, magatzems de material, zona d’escalada, sales per a clubs esportius i lavabos, i, possiblement, un gimnàs d’escalfament i un rocòdrom. Les pistes estaran habilitades per a albergar competicions de bàsquet, futbol 7, handbol, futbol sala i gimnàstica rítmica, entre altres. A més, es construiran pistes exteriors complementàries; la qual cosa eleva la superfície total construïda a 5.900m2. Ripoll ha apuntat que es desenvoluparà una zona destinada a l’aparcament amb capacitat per a uns 2.000 cotxes.

 

El cost de la redacció del projecte sense IVA serà de 309.017€, tenint un termini de 6 mesos per a l’execució d’aquest. Les empreses interessades hauran de presentar un avantprojecte en un termini de 60 dies hàbils posteriors a l’aprovació de la licitació. El pressupost aproximat d’obra és d’11.425.050 euros (IVA inclòs), fixant el possible temps d’execució de les obres en 20 mesos. La regidora ha comentat la voluntat del Consistori de requerir a les empreses un edifici que empre energies renovables, amb un consum energètic eficient i que faça un ús racional de l’aigua. A més, ha puntualitzat que l’espai es podrà emprar per a esdeveniments no esportius.

Per la seua part, Grimalt ha destacat que aquesta actuació, junt amb la resta d’accions de millora d’instal·lacions esportives, van guanyar força amb les destrosses de la gota freda de 2019 en el poliesportiu municipal. Com ha explicat, les iniciatives es van parar a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, a més de per la necessitat de finançament per a dur-les a terme. Aquest, segons comenta l’alcalde, és un programa de reformes que “no només pretén la transformació urbana, sinó de tots els àmbits municipals”, on s’ha pretés donar l’espai que “els equips esportius municipals i Dénia mereixen”.

<<< Tornar a la portada