L’Ajuntament d’Ondara recepciona l’obra de canvi de coberta en el Molí Coví

El Ayuntamiento de Ondara recepciona la obra de cambio de cubierta en el Molí Coví
  23/11/2022

L’execució del projecte de la nova coberta de l’històric Molí Coví d’Ondara ha estat culminada i l’acta de recepció ha estat signada aquesta setmana per l’alcalde José Ramiro, acompanyat del tècnics municipals. Ramiro ha incidit en que la iniciativa, desenvolupada des del passat més d’agost per l’empresa Dercomur Hormigones S.L suposa el primer pas per a la restauració de les instal·lacions d’aquest immoble declarat en el seu moment Bé de Rellevància Local (BRL) per a fer-lo visitable i desenvolupar en un futur un projecte cultural en les instal·lacions de l’antic molí d’aigua.

 

PRIMER PAS PER A FER VISITABLE AQUEST BÉ DE RELLEVÀNCIA LOCAL

 

        Els treballs, segons el projecte redactat des de l’oficina tècnica municipal i quantificat en 60.856,95 euros, ha comportat la demolició de la totalitat de la coberta que es trobava en ruïna, mantenint el pilar central i la biga principal, que, al ser de fusta s'han tractat contra el tèrmit i la corcó. Tot això, finançat al 65% per la Diputació Provincial d’Alacant dins de la convocatòria de subvencions per a rehabilitació de monuments municipals i esglésies anualitat 2022 ha abastat també a la renovació completa respectant les condicions originals del la històrica instal·lació amb la utilització de biguetes de fusta, que també han estat tractades contra els insectes.

        El projecte de restauració preveu continuar amb la consolidació del sòl existent mitjançant un altra recent subvenció, a banda de que des del curs de formació es continuen renovant les façanes interiors i les parts exteriors que encara no s'han restaurat. En això han remarcat que l’alumnat d’obra de l’últim taller d’ocupació impartit a Ondara va realitzar recentment la restauració de paraments de maçoneria, i també de la façana de l'immoble. A banda remarquen que també s’ha ultimat la neteja de la seua zona verda, on es va a habilitar pròximament el parc fluvial homònim amb la intenció de convertir la parcel·la en un espai amb arbratge, zona de barbacoes, berenadors i lavabos al costat de l’antic molí.

 

 

 

<<< Tornar a la portada