L’Ajuntament de Pego activa la peatonalització del casc històric

El Ayuntamiento de Pego activa la peatonalización del casco histórico
  03/08/2022

La peatonalització del nucli antic de Pego ha quedat activada per a demà dijous amb la restricció del transit a la major part dels vehicles, de forma que tan sols podran accedir els  veïns, així com els de servicis de càrrega i descàrrega en horari comercial.

Segons han informat els responsables de l’Ajuntament, de moment, durant el mes d’agost, només es realitzarà aquest tall de circulació els dijous al matí, encara que a partir de setembre el tancament del casc històric abastarà de dijous a diumenge.

“Es fa de forma progressiva, primerament com a procés d’habituament, i en segon lloc perquè els veïns i veïnes, així com els comerços afectats, proven els mecanismes i puguen detectar alguna fallada, que s’intentarà resoldre al més aviat possible”, ha explicat  la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.

Aquesta mesura culmina el procés que va començar fa uns mesos amb la instal·lació de quatre pilons automàtics que tanquen l’accés dels vehicles a dit perímetre, mitjançant un  bloqueig retràctils amb llums led -roja i verda- per a facilitar l’accés als vehicles dels veïns  de les zones afectades per la peatonalització, així com per a vehicles d’autoritats i forces de seguretat o pels serveis sanitaris i de neteja. Els referits dispositius es complementen amb unes càmeres de control instal·lades als mateixos punts que els pilons autonòmics, les quals permeten llegir les matrícules i donar l’ordre de pas als pilons perquè baixen i deixen circular als vehicles acreditats. Així mateix, el programa compta amb una memòria on estan enregistrades les matrícules que poden accedir a la zona, que han estat recopilades en les últimes setmanes per la Policia Local. Els efectius d’aquest cos de seguretat seran els encarregats d’introduir les matrícules dels potencials vehicles a adquirir pels usuaris censats a la zona, i de imposar la infracció corresponent als que no estiguin registrats.

El procés ha comportat a més la convocatòria des de l’Ajuntament de diferents  reunions amb els veïns i comerciants afectats per la mesura. s per tal d’explicar-los tot el procediment.

Pel que fa a ubicació dels quatre pilons automàtics, el primer  està situat al carrer Sant Antoni de Pàdua amb la intersecció del carrer Ramón i Cajal; el segon s’ha instal·lat també al carrer Ramón i Cajal, a escassos metres del primer, just amb la intersecció del carrer Argentina; el tercer està situat al carrer Sant Agustí, a escasos metres de la intersecció amb el carrer Sant Domènec; mentre que el quart piló es situa al carrer Ecce Homo, prop de la intersecció amb els carrers Mestre Blasco i Capità Cendra.

        L’actuació, quantificada en 88.219,97 euros, ha estat finançada de forma íntegra per l’Ajuntament de Pego, amb el romanent de tresoreria de 2019.

        Per la seua banda, l’alcalde Enrique Moll ha justificat la iniciativa com a “ imprescindible per a millorar el nostre municipi, ja que amb aquesta peatonalització aconseguim un municipi més amable, més segur, més sostenible i més respectuós amb el medi ambient, en definitiva un poble per a les persones”.

 

<<< Tornar a la portada