L’Ajuntament de Pego incorpora un sistema de mediació per a resoldre conflictes de convivència entre veïns

El Ayuntamiento de Pego incorpora un sistema de mediación para resolver conflictos de convivencia entre vecinos
  03/10/2022

El projecte Mediaprop ha aterrat en Pego de la ma de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a facilitar la resolució de conflictes veïnals de convivència, amb la dotació de un equip de tres intermediaris de la Plataforma Alacantina de Persones Mediadores d'Alacant (PAPM).

Aquestes cobriran el servei que l’Ajuntament ha ubicat en la seu dels Serveis Socials per a intentar resoldre sense judicis casos de molèsties per sorolls entre veïns, problemes per l'ús de l'espai públic, males olors, molèsties animals, danys en el mobiliari. Les mediacions, segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Merxe Bolta, abastaran també els àmbits escolar i familiar –conflictes intergeneracionals, entre germans, cuidats a majors i menors-.

No obstant, malgrat que les competències d’aquesta nova figura son amples, n’hi ha alguns problemes, en els quals no podrà intervenir d'aquesta manera i es vorà limitada a ols assessorar i derivar cap a altres recursos com són les qüestions de violència de gènere, les derivades de la malaltia mental d'una de les parts, conflictes en els quals es pretenga buscar la culpabilitat d'una de les parts o aquells en els que les creences i els valors anul·len l'autonomia individual d'alguna de les parts.

Aquest nou servei, que des del dimecres 5 d’octubre es troba a disposició dels usuaris sota cita prèvia un dia a la setmana de 9.30 a 14 hores, té previst romandre obert fins els últims dies de setembre, i té un cost de 6.000 euros finançats íntegrament per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada