Canfali Marina Alta

L'Ajuntament de Xàbia amplia la seua capacitat per a ajudes socials en 2,8 milions d'euros

El Ayuntamiento de Xàbia amplía su capacidad para ayudas sociales en 2,8 millones de euros
  15/04/2020
Un programa social i un altre de manteniment i foment de l'ocupació a partir de setembre complementaran el pla econòmic local

L'Ajuntament de Xàbia podrà disposar de fins a 2,8 milions d'euros per a ampliar les ajudes d'emergència social, xifra que correspon al 20% del superàvit que llança els comptes de 2019, i que ascendeix a més de 14 milions d'euros, segons s'ha donat a conéixer hui en roda de premsa. És el màxim percentatge que la llei autoritza a usar als ajuntaments per a finalitats socials. L'alcalde, José Chulvi, entén que amb aquesta xifra es garanteix la prestació social als ciutadans que el puguen necessitar. Des del departament de Serveis Socials es treballa en l'elaboració d'un informe que determine les necessitats reals en el municipi. Fins ara el servei està funcionant i s'estan atenent les demandes sense massa tensió, segons Chulvi. 

Quant a la resta d'ajudes, de caràcter econòmic per a empreses, autònoms i particulars, l'alcalde ha avançat com s'articularan. En primer lloc a través del pla econòmic d'ajudes directes per a autònoms i empreses, en segon a través d'un programa social d'ocupació, i finalment també a través d'un projecte de manteniment i foment de l'ocupació que arrancarà al setembre. 

Quant a les ajudes directes, Chulvi aclareix que el capital serà “importantíssim”, i fins i tot probablement superior a algunes xifres amb les quals s'especula, perquè l'Ajuntament té gran capacitat econòmica. L'ideal, afig, seria poder fer ús també d'aqueix superàvit de l'últim exercici, encara que en cas contrari es podrien utilitzar recursos del pressupost ordinari. 

Quant al programa social, es destinaran més de 200.000 euros per a contractar personal que es destinen a activitats com a neteja de vials, prevenció social o altres serveis municipals. La tercera iniciativa pretén fer front al descens de l'ocupació en el sector servei després de la fi de la temporada estival, que en aquest any tindrà unes connotacions especials.

Cercar notícies
Agenda