L'Ajuntament de Xàbia custòdia el llegat artístic de la família Lambert 

El Ayuntamiento de Xàbia custodia el legado artístico de la familia Lambert 
  31/03/2023

L'Arxiu Municipal de Xàbia s'ha convertit en custodi temporal del llegat artístic de la família Lambert. Es tracta d'una important col·lecció de litografies, aquarel·les i altres materials tant personals com útils de coure, negatius i un tòrcul que van conformar l'estudi d'impressió d'aquesta família d'artistes franc suïssa que es va establir a Xàbia fa un segle.
    Aquests materials han estat en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) en els últims set anys, i ara la família ha decidit que es quede a Xàbia fins que decidisquen el seu destí final. Tal com ha avançat el regidor de Cultura, Quico Moragues, la intenció municipal és preparar algun tipus d'acció per a exhibir i donar a conéixer aquests dibuixos i objectes tan valuosos. 
    El material és impressionant, assegura l'arxiver municipal, Juanjo Mas, ja que els dibuixos d'André Lambert permeten traslladar-se a la Xàbia de 1920, amb la seua arquitectura tradicional, paisatges quasi verges i edificis que hui han desaparegut com el castell de Sant Martí o de la Fontana (en l'Arenal), a més d'arbres monumentals, cases rústiques o els racons urbans i paisatgístics més emblemàtics del municipi.

<<< Tornar a la portada