Canfali Marina Alta

L'Ajuntament de Xàbia s'adjudica un local comercial en Duanes

El Ayuntamiento de Xàbia se adjudica un local comercial en Duanes
  31/07/2019

L'alcalde, José Chulvi, ha signat aquest dimecres l'acceptació de la cessió d'un local comercial de 208 m2 situat al carrer Crist del Mar, en Duanes. Amb aquesta adjudicació s'ha posat fi a dues dècades de complexes gestions per a fer valdre els drets de l'Ajuntament acordats en un conveni urbanístic.

Era agost de 1999 quan es va aconseguir un acord amb una promotora per a autoritzar la construcció d'una finca, amb la condició de cedir un local de la planta baixa, valorat en 64.600 euros, que passaria a formar part del patrimoni municipal. La cessió havia de fer-se efectiva quan l'edifici aconseguira la cèdula d'habitabilitat.

No obstant això, l'empresa promotora va entrar en suspensió de pagaments i els seus béns van ser inclosos en un procediment concursal. Des d'aqueix moment, el departament de Patrimoni i els serveis jurídics municipals han treballat perquè el local quedara fora d'un procés judicial en el qual l'Administració hauria de barallar pels seus drets al costat d'altres creditors.

Finalment a través d'un acord de ple s'ha acceptat assumir els deutes del local -en concepte de pagaments a la comunitat de propietaris i IBI i que són substancialment menors que el valor de l'immoble- per a així poder adjudicar-se la propietat.

Cercar notícies
Agenda