Canfali Marina Alta

L'Ajuntament de Xàbia suspén els actes públics i socials pel Coronavirus

El Ayuntamiento de Xàbia suspende los actos públicos y sociales por el Coronavirus
  11/03/2020

L'equip de govern ha acordat en una reunió extraordinària cancel·lar tots els actes públics, socials i culturals, previstos en l'agenda municipal amb motiu del Coronavirus. “Seguint les instruccions sanitàries i des de la prudència i amb vocació preventiva, s'acorda suspendre les següents activitats organitzades pel propi Ajuntament i programades per als pròxims dies”, segons assenyalen fonts municipals. 

Així doncs, se suspenen Dijous Comèdia; un contacontes infantil; la Fira del Producte Fresc prevista en el Mercat Municipal, i el Gall Festival -a iniciativa dels organitzadors-.

A més, s'ha aconsellat a la Confraria del Natzaré que suspenga la processó de baixada de Jesús Natzaré prevista per a aquest diumenge, seguint els consells sanitaris. “L'Ajuntament deixa en mans de la Confraria la decisió d'ajornar la processó fins que les condicions sanitàries ho permeten o baixar la imatge en la data prevista però sense la companyia de la processó”, adverteixen. També s'ha pactat amb la Parròquia ajornar els actes litúrgics que l'acompanyen: la missa i el novenari.

També se suspenen actes culturals i socials per al pròxim cap de setmana, i els actes lúdics programats per les associacions de jubilats -considerats grups de risc- a l'interior dels centres socials del municipi. Així mateix es recomana a entitats festives i altres associacions que eviten activitats (bingos, balls, etc) que comporten alta concentració de persones en espais tancats.

 

L'AGENDA ESPORTIVA EN L'AIRE

 

En relació amb l'agenda esportiva, els clubs queden supeditats a les instruccions que decidisca cada federació. De moment, el torneig internacional d'Escacs previstos per a aquest dissabte ha sigut ajornat. 

Respecte als tallers educatius, el calendari es manté sempre que no produïsca cap instrucció a nivell autonòmic en matèria d'Educació. Recordem que la Conselleria és l'Administració és competent per a suspendre l'activitat lectiva en col·legis i centres de secundària en aquesta mena de situacions. 

Des de l'Ajuntament es demana a la població tota la seua col·laboració i responsabilitat a l'hora d'assumir els consells d'autoprotecció i contenció davant el COVID 19 facilitats pel Ministeri de Sanitat. 

L'executiu estarà en contacte permanent amb la conselleria de Sanitat i l'equip sanitari de l'àrea de la Marina Alta per a seguir l'evolució d'aquesta pandèmia i estar correctament assessorat de cara a prendre aquelles decisions que garantisquen la salut pública, que es donaran a conéixer a la població a través dels canals oficials de l'Ajuntament.

Cercar notícies
Agenda