L'Ajuntament demana una subvenció del Pla+Cerca per a habilitar un museu taurí

El Ayuntamiento pide una subvención del Plan + Cerca para habilitar un museo taurino
  13/04/2022

La Junta de Govern Local d'Ondara ha acordat sol·licitar un paquet de subvencions de 194.560 euros a la Diputació Provincial d'Alacant dins la convocatòria del Pla + Cerca que enguany consta de 2.500.000 euros.

Segons la nota remesa des de l'equip de govern, amb la primera de les ajudes, es pretén emprendre la creació del museu taurí en un local annex a la plaça de bous, que des de fa uns anys és de titularitat municipal. En concret, el local en qüestió que es troba en un estat de conservació deficient, té accés directe des del carrer Pintor Segrelles i des del pati de la porta d'arrossegament.

En aquest sentit, la memòria elaborada pel departament tècnic municipal, amb l'habilitació del local com a museu taurí es pretén aportar un valor afegit a l'amfiteatre amb una infraestructura que, a causa de les condicions arquitectòniques i funcionalitat -actualment serveix d'edifici polifuncional, acollint esdeveniments de qualsevol tipus, té un gran valor sentimental i patrimonial per teixit social ondarenc. Així mateix, l'informe assegura que el futur museu millorarà l'experiència de la visita a la plaça, mitjançant l'exposició de material gràfic i altres tipus de documents relacionats amb la història de la plaça i l'ús que ha tingut des de la construcció al segle XIX.

El segon dels projectes a incloure apunta al condicionament com a Jardí Ecològic del pati de l'edifici de l'aulari Els Pins, que es troba actualment tancat al públic, amb la creació de diferents zones per a la plantació de vegetació i arbrat autòcton, amb retolació i identificació de manera que es compleixi també una funció didàctica. Així mateix, l'actuació contempla la millor de l'accessibilitat mitjançant la creació de rampes, el tractament dels paviments existents i la creació i el condicionament de camins de vianants, a banda de la dotació de mobiliari i enllumenat per facilitar l'ús i l'estada del visitant. Tot això, a banda de les reparacions necessàries als murs de tancament perimetral de parcel·la i als sòcols de l'escola de música, així com de les jardineres i murs de pedra de contenció.La tercera actuació projectada per a ser sufragada amb els fons del Pla + Cerca contempla la millora de les instal·lacions del parc públic Montgó, situat al costat del Centre de Salut, pel fet de ser el més utilitzat del municipi, a causa de la seua ubicació cèntrica i a la proximitat als centres escolars,. La memòria incideix en la necessitat de reposar i ampliar la zona de jocs infantils, que resulta insuficient per a la quantitat usuaris existent de manera habitual. A banda, el disseny de la reubicació i col·locació de jocs tindrà en compte que el parc dispose d'elements de caràcter inclusiu.

L’alcalde, José Ramiro, ha fet pública la seua confiança en que els tres projectes es convertisquen en realitat, amb l'ajuda econòmica provincial, durant enguany.

 

<<< Tornar a la portada