El barri del Crist d’Ondara celebra les seues festes del 13 al 16 de juny

El barri del Crist d’Ondara celebra les seues festes del 13 al 16 de juny
  06/06/2024

Un gran correfoc a celebrar és la principal novetat de les festes que el barri del Crist d’Ondara celebrarà del 13 al 16 de juny de la mà dels Festers del Crist 2024, que integren Sandra Pérez i Miguel Pou; Laia Borrego, Hugo Herrero i Eva Badia; Pau Llobell i Coral Escrivà; Vicent Garcia i Anna Picó; Josep Gil i Ana Garcia; Lluís Morell i Neus Puigcerver; Alex Femenia i Carmen Badia; Mireia Costa i Nando Alcina; amb Paula Ruiz-Orejon i Ioan Moisa com a presidents.

        Els actes, que compten amb la col·laboració de la Comissió del Crist 2024 i la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, compten amb la tradicional barreja de d’actes religiosos, processons, actuacions musicals i sopars populars.

        El responsable de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Ruiz, ha fet públic el suport de l’Ajuntament a un esdeveniment que anuncia l’arribada de l’estiu i ha agraït als festers i a la comissió la disposició per a fer-les realitat com a inici del calendari festiu al municipi que completen les festes patronals en honor a La Soledat i les populars de Sant Jaume el proper mes de juliol. L’agenda festera a desenvolupar és la següent:

 

DEL 3 AL 12 DE JUNY

-A les 20 h.: Exercici de la novena a la capella del Santíssim Crist.

 

DIJOUS 13

        -A les 22 h.: Concert de la Banda Juvenil d’Ondara, en acabar, la Comissió repartirà coca maria i mistela.

 

DIVENDRES 14

        -A les 12 h.: Volteig general de campanes i llançament de tronadors anunciant l’inici de les festes del Santíssim Crist de l’Agonia.

-A les 16 h.: Recollida dels festers i les festeres acompanyats de dolçaina i tabal.

-A les 18 h.: Benedicció del pa benet a l’ermita del Crist i repartició acompanyats de dolçaina i tabal.

-A les 19 h.: “Tardeo” al barri amb l’actuació de Marta Fornali i Glop Esponja amb servei de barra.

-A les 24 h.: Gran correfoc a càrrec dels Dimonis de Mislata amb inici a l’encreuament de l’avinguda d’Alacant amb el carrer Sanchis Guarner, per a continuar pel carrer Sanchis Guarner, passant pel carrer Joan Gil fins a arribar al carrer Menéndez Pidal, acabant al Parc de l’Era. S’haurà de portar roba i protecció adequada per poder participar en aquesta activitat.

 

DISSABTE 15

        -A les 8 h.: Despertà pels carrers del barri acompanyats per la banda de la Confraria del Santíssim Crist de l’Agonia i les Set Paraules.

-A les 11 h.: Parc infantil amb unflables a càrrec d’Espectacles l’Afició al carrer Oscar Esplá (plaça de la petanca).

-A les 12 h.: Festa de la cervesa a càrrec dels Festers del Crist i cortesia de Francisco Tomas E Hijos SL (fins a esgotar existències) i actuació de Sweet Souls al carrer Oscar Esplá (plaça de la petanca).

-A les 13 h.: Festa de l’espuma cortesia d’Espectacles l’afició al carrer Oscar Esplá.

-A les 16.30 h.: Recollida dels festers i les festeres del Crist, Regines Major i Infantil, Corts d’Honor, Festers d’Honor i Comissió de festes de La Mare de Déu de la Soledat, Associacions convidades i poble general, acompanyats per la xaranga Tremen2 Band.

-A les 19 h.: Santa missa en la capella del Crist. En acabar, trasllat de la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia al lloc de l’ofrena, passant pels carrers Menéndez Pidal, Pizarro, Santa Anna i Constitució.

-A les 20 h.: Ofrena de flors al Santíssim Crist de l’Agonia al Carrer Constitució. En acabar llançament de focs artificials i trasllat del Santíssim Crist a l’església de Santa Anna, passant pels carrers Sant Joan de Déu, Santíssima Trinitat, Verge del Roser i Església.

-A les 22 h.: Sopar popular. La Comissió repartirà taules, cadires, cacaus, coques i vi al carrer Constitució (s’haurà de donar a l’encarregat una fiança de 5 euros, el nom, DNI i telèfon del o la responsable de tornar després les taules i les cadires abans de les 3 h).

-A les 24 h.: Revetlla amb l’orquestra Límite al carrer Constitució. Hi haurà servei de barra.

 

DIUMENGE 16

        -A les 11 h.: Passacarrer dels festers i les festeres del Crist acompanyats per la xaranga Tremen2 Band.

        -A les 12 h.: Solemne missa al temple parroquial de Santa Anna presidida pel vicari episcopal, Paco Revert Martínez. En el transcurs de la mateixa seran beneïdes les dos noves campanes per al temple parroquial, dedicades al copatró Sant Cristòfol i al Santíssim Crist de l’Agonia, junt amb la recuperació de la nova matraca. Aquesta serà cantada per la coral Santa Anna d’Ondara.

        -A les 14 h.: Llançament d’una gran traca i vi d’honor al carrer Església amenitzat per la xaranga Tremen2 Band.

        -A les 17.30 h.: Recollida dels festers i les festeres del Crist acompanyats per la Unió Musical d’Ondara.

        -A les 20 h.: Solemne processó en honor al Santíssim Crist de l’Agonia acompanyat per la Unió

Musical d’Ondara. Recorregut: Inici Església de Santa Anna, carrers Església, Verge del Roser, Santíssima Trinitat, Sant Joan de Déu, Verge dels Dolors, Avinguda d’Alacant, Hernan Cortés, Pizarro, Menéndez Pidal fins a arribar a la Capella del Crist.

En acabar, llançament del castell de focs artificials a càrrec de RICASA al carrer Menéndez Pidal.

<<< Tornar a la portada