El bus urbà de Dénia eixirà a licitació per 10.327.132 euros

El bus urbano de Dénia saldrá a licitación por 10.327.132 euros
  25/05/2023

 

Sis dels set autobusos que la concessionària tindrà disponibles en temporada alta seran híbrids, elèctrics o a gas

Un microbús de 22 places cobrirà les línies de Les Rotes, l'Hospital i La Pedrera; per als Marines i Costa de la Calma s'utilitzarà un vehicle de 88 places

Scotto assegura que el nou servei millorarà les línies, els vehicles, els horaris i les freqüències

 

L'aprovació definitiva del projecte de transport públic de viatgers de Dénia s'ha emportat al ple ordinari celebrat aquest dijous. La concessió del servei, amb un pressupost de 10.327.132 euros, es farà per un període de deu anys. Tots els grups han votat a favor, excepte Compromís, que s'ha abstés. En alguns casos, han fet aportacions al projecte.

L'Ajuntament es compromet a sufragar un màxim de 6.418.887 euros (603.226 euros a l'any), quantitat que pot variar a la baixa en el concurs de licitació, que es farà en breu. El projecte, com ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Javier Scotto, millora les línies, els horaris, les freqüències i els vehicles, en aquest últim cas en una clara aposta per una flota d'autobusos sostenibles. 

El servei d'autobús urbà contempla cinc línies, una d'elles de nova creació, la de la Pedrera. Se suma a les dels Marines, Les Rotes, Costa de la Calma i Hospital de Dénia. Aquesta última és una línia circular composta de dos itineraris amb sentits de circulació inversos que passen pel centre urbà i arriben fins al port, amb alternança seqüencial en els horaris i parada de capçalera a l'hospital; un dels itineraris té parada també a determinades hores en l'estació marítima.

En el cas de les línies de l'Hospital i de la Pedrera, es tenen en compte els horaris d'entrada de treballadors i de major nombre de citacions per a establir les freqüències, així com l'inici de les classes en els instituts, ha destacat Javier Scotto. Es milloren les línies de Les Marines i Costa de la Calma, precisa el regidor, “amb màxim servei i moltes parades com a resultat de la combinació de les dues línies”. La dels Marines tindrà també servei nocturn a l'estiu fins a passades les dues del matí, atenent així la demanda dels usuaris. 

En temporada alta, la concessionària disposarà de 7 vehicles -un d'ells de reserva- per a la prestació del servei. El nombre d'autobusos es reduirà a 4 -amb dos en la reserva- en temporada baixa. El regidor de Protecció Ciutadana precisa que només un autobús serà dièsel, a fi de garantir les freqüències si hi haguera problemes d'autonomia en els altres autobusos. Els restants funcionaran a gas o bé seran híbrids o elèctrics, per la qual cosa el servei -segons Scotto- estarà per damunt de les exigències de la normativa europea quant a emissions contaminants.  

Un microbús de 22 places cobrirà les línies 1, 4 i 5 (Hospital, Els Gires i La Pedrera), mentre que per a les línies 2 i 3 (Costa de la Calma i Els Marines) s'utilitzarà un autobús de 88 places. 

Javier Scotto ha precisat que tots els autobusos seran accessibles i estaran dotats de serveis de geolocalització. Les tarifes seran determinades per l'Ajuntament. Hi haurà bons multiviatge, tarifes especials per a joves i també per a jubilats.

<<< Tornar a la portada