El Casal de Pedreguer projecta una pel·lícula sobre la vessant més desconeguda de l’humorista Eugenio

El Casal de Pedreguer projecta una pel·lícula sobre la vessant més desconeguda de l’humorista Eugenio
  15/11/2021

“Un retrat de l’Eugenio més desconegut” és el títol de la pel·lícula de Jordi Rovira i Xavier Baix que tracta sobre la vessant més amagada de l’humorista català que va triomfar en els vuitanta i els noranta en la televisió contant acudits amb el seu particular estil. Un personatge que omplia els escenaris amb la seua impassible presència, vestit de negre, i amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d'una cigarreta eterna. L’Eugenio va deixar una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i, fins i tot, aficionat a l’esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor -la seva primera esposa, Conchita Alcaide- que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d’inflexió que marcaria la seva vida. D’una banda, va coincidir amb l’inici de l’èxit. De l’altra, es va apoderar d’ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor, pràcticament fins que va morir al 2001 amb seixanta anys.

La projecció al Casal tindrà lloc aquest dijous a les 19.30 a la seu del Casal i servirà per acomiadar el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2021, organitzat per Acicom, Docs Barcelona i Acció Cultural de País Valencià.

<<< Tornar a la portada