El còctel d’avui en dia: menys alcohol, sabors suaus i formats més creatius

El còctel d’avui en dia: menys alcohol, sabors suaus i formats més creatius
  02/03/2019

 

Tretze jóvens estudiants de restauració participen en el concurs d’intercentres que convoca l’institut Maria Ibars

 

LLUÍS PONS

 

Dry Martini, Manhattan, Bloody Mary, Margarita, San Martín i Daiquiri són els còctels més clàssics i americans que ompliren les barres de les discoteques als anys vuitanta. A hores d’ara, i desprès de passar alguna llarga temporada en l’oblit, la cocteleria ha reviscolat i, tot i que no oblida els clàssics, reapareix amb un nou format. La tendència actual passa per l’ús de menys alcohol, nous ingredients que proporcionen sabors més suaus, i presentacions més creatives i enginyoses.

            El Concurs Intercentres de Cocteleria que organitza des de fa uns anys l’institut Maria Ibars de Dénia, a través del seu departament d’Hostaleria, posa de relleu les transformacions que ha sofert l’atractiu món del barman en els últims anys. Tretze alumnes, de segon grau d’Hostaleria, han participat en aquesta quarta convocatòria del certamen, provinents de quatre instituts alacantins diferents: el Batoi d’Alcoi, el Cap de l’Ajub de Santa Pola, el Raquel Payà de Dénia, i l’amfitrió.

<<< Tornar a la portada