El CEDMA considera que les ajudes no s'ajusten a les necessitats dels autònoms i empreses

El CEDMA considera que las ayudas no se ajustan a las necesidades de los autónomos y empresas
  05/02/2021

“És perniciós aprovar normes no realistes que demonitzen i afonen a sectors segurs”, assegura en un comunicat

El Cercle Esmpresarial de la Marina Alta (CEDMA) reclama en un comunicat la flexibilització d'ajudes i treballar ja amb vista al futur. Unes ajudes que, en la seua opinió, “no s'ajusten a les necessitats dels autònoms i empreses”. Es tracta d'ajudes de finançament o subvencions “quan el que es precisa són ajudes directes i flexibilització dels tràmits administratius per a aconseguir-les”, afigen. I, com a exemple, citen el cas de l'Ajuntament de Dénia, que va concedir 106.017 euros a 97 autònoms i pimes però “un 41,2% de sol·licitants van quedar fora i es va quedar sense assignar el 44,5% del total pressupostat”, asseguren. I gran part de culpa d'això van ser les traves administratives. Molts xicotets empresaris van optar per un crèdit ICO o IVF al principi de la pandèmia “amb la confiança posada en el que deien les autoritats. Aqueixos crèdits, ara que no es permet l'activitat, pesen com a lloses”, insisteixen. 

Des del CEDMA, a més, llancen un missatge clar als responsables polítics als quals adverteixen que “han d'entendre que és perniciós aprovar normes que no són realistes i que l'única cosa que aconsegueixen és demonitzar i afonar a sectors que són segurs”. “Deixar-se portar exclusivament per la por o la pressió social”, afig, “porta a la presa de decisions que, desgraciadament, semblen més basades en la imatge pública, a voler fer l'efecte d'estar fent alguna cosa que en la racionalitat”.

I el sector de l'hostaleria és un exemple d'això, segons l'opinió del CEDMA. Perquè es tracta d'una activitat “segura” i amb taxes de contagi molt per davall d'unes altres. El tancament de bars i restaurants ha portat a la ruïna a molts d'ells i, a més, aquesta paralització ha afectat altres sectors com l'agricultura, la pesca, la viticultura, la distribució, el comerç, els serveis, etc.

Subscriu-te!