El centenari del Pego C.F. distingeix a Pascual Sendra Masanet com a millor entrenador de la història del club

  • El centenario del Pego C.F. distingue a Pascual Sendra como mejor entrenador de la historia del club
  • El centenario del Pego C.F. distingue a Pascual Sendra como mejor entrenador de la historia del club
  20/11/2022

L’acte institucional de la commemoració dels cents anys de trajectòria del Pego C.F, ha tingut el moment culminant en el lliurament d’un detall de reconeixement als presidents vius i la distinció pública a Pascual Sendra Masanet com a millor entrenador i a Fernando Sendra Alcina “Cele” com a millor jugador de la història del club.

 

FERNANDO SENDRA ALCINA, MILLOR JUGADOR

 

        Junt amb ells, que han rebut els detalls de mans de l’alcalde, Enrique Moll, del regidor d’Esports, Raúl Tamarit, i de l’actual president del Pego C.F., Juan Francisco Frau, l’organització ha homenatjat a l’antic jugador i entrenador Sebastián Ferrer Benavent “Borrosco” com a president d’honor del Pego Club de Futbol. Aquest ha comparegut dalt de l’escenari junt al successius presidents que han estat al front de les diferents èpoques de la història del club, per a, en boca de la seua filla, expressar la seua intenció de compartir el nomenament amb són pare, també jugador ja desaparegut, que compliria els mateixos anys que el club.

 

OVACIÓ A BARBERET I AMADOR

       

El capítol de reconeixements ha estat ampliat per part del club a l’exjugador Jeroni Sastre Bay en forma d’una samarreta del centenari per a recolzar-lo anímicament en la lluita que mantén contra l’ELA, i als supervivents integrants de la plantilla que va protagonitzar la primera pujada del primer equip a la Tercera Divisió, Barberet i Amador, als que l’organització a fet alçar-se dels seients per a rebre l’ovació de les més de tres-centes persones que s’han congregat en el Teatre Municipal.

         La cerimònia, presidida per regidor d’Esports, Raúl Tamarit, ha esta precedida de la presentació del llibre que il·lustra gràficament l’esdeveniment i la projecció d’un documental on han intervingut expresidents, exdirectius, exjugadors, exentrenadors i aficionats. Ambdós documents, han estat il·lustrats per l’explicació de l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, com autor que, al front de la comissió organitzadora, ha assumit la coordinació dels actes de la commemoració d’aquest segle d’activitat esportiva al municipi. Aquest ha donat detall respecte a que la publicació ha estat editada per l’editorial Tivoli, que ha assumit el cost de la maquetació, impressió i enquadernació, a canvi de la venda dels exemplars com a fórmula per a que el llibre no li costara diners ni a l’Ajuntament i al club.

“Amb il·lusió les dificultats han sigut poques” ha apuntat Almela per a incidir en que la tasca s’ha vist  complicada per la circumstància de que el club no compte amb un arxiu propi i la desaparició del de la Federació Valenciana, i per l’angoixa de recopilar tot el que comporta un segle d’història sense deixar-se a ningú.

Així mateix ha remarcat el caràcter visual d’un volum on, com a autor, ha intentat no caure en judicis de valor derivats d’haver estat jugador i entrenador. En aquesta dinàmica ha detallat que el volum dedica deu dels dotze capítols de que consta a la trajectòria d’una entitats que va ser la primera en pujar a Tercera Divisió de la Marina Alta, i que més s’han mantingut en ella. Els dos restants, segons indica, han estat dedicats al camp i a l’himne composat en 1988 per Miguel Samper Peiró “Michel” amb lletra de Salvador Bolufer. Himne que ha estat remasteritzat per a l’ocasió i que ha comportat una nova versió més inclusiva per part del grup Smoking Souls, que no ha pogut interpretar-lo en directe tal i com estava previst per la indisposició d’un dels seus integrants. 

Finalment, el director de l’arxiu municipal ha agraït expressament la col·laboració aportada en la documentació i configuració de “Pego Club de Futbol. Una història centenària 1923-2023” per part d’Ambrós Comendador, el federatiu Enrique Ortolà, el exjugador José Manuel Giménez, la família de Vicente Pérez, el comentarista Emilio Ramírez, l’editor Javier Aura, el dissenyador Ivan Guerola i  l’hemeroteca de CANFALI MARINA ALTA.

 

<<< Tornar a la portada