El Centre de Salut de Benissa inicia el Programa del maneig d'Insuficiència Cardíaca en Atenció Primària

El Centro de Salud de Benissa inicia el Programa del manejo de Insuficiencia Cardiaca en Atención Primaria
  18/05/2021

 

El Departament de Salut de Dénia ha implantat un programa pilot de telemedicina en el Centre de Salut de Benissa per als pacients del programa d'Insuficiència Cardíaca. L'objectiu és que els facultatius d'Atenció Primària realitzen un diagnòstic precoç de les necessitats d'intervenció dels pacients. Les imatges queden guardades en la història clínica de l'usuari i són revisades posteriorment pels facultatius especialistes en cardiologia

El programa, que s'ampliarà a altres centres de salut de la Marina Alta, permet als facultatius d'Atenció Primària una major capacitat resolutiva, en incloure en la sospita diagnòstica o seguiment la imatge cardíaca com a eina bàsica. L'Ecocardiografia facilita el diagnostique, el control i seguiment dels pacients amb Insuficiència Cardíaca. Per a això, els metges d'Atenció Primària han rebut una formació específica a càrrec del servei de Cardiologia de l'Hospital en l'ús i maneig de la tècnica d'ecocardiografía transtorácica. 

Segons ha informat el cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Dénia, el Dr. Alfonso Valle, el programa té nombrós beneficis per als pacients. “Proporciona un major capacitat al metge de primària per a accelerar el diagnòstic de la IC i millora el control dels pacients ja diagnosticats, mantenint una relació immediata amb el servei de cardiologia de l'Hospital”, explica.

Així mateix, el director de la Xarxa Assistència del Departament de Salut de Dénia, el Dr. Antonio Barceló, assenyala que “aquest programa reforça les habilitats diagnòstiques dels metges d'Atenció Primària en el camp de la insuficiència cardíaca i millora la coordinació entre els diferents nivells assistencials”.

 

<<< Tornar a la portada