El Centre UNED Dénia obri una exposició de fotos que reflecteix les dures condicions de vida de les xiquetes a Etiòpia 

  • El Centro UNED Dénia abre una exposición de fotos que refleja las duras condiciones de vida de las niñas en Etiopía 
  • El Centro UNED Dénia abre una exposición de fotos que refleja las duras condiciones de vida de las niñas en Etiopía 
  21/09/2022

Etiòpia desconeguda, un recorregut fotogràfic per la gran problemàtica de les xiquetes en aquest país de la banya d'Àfrica, ha arribat aquesta setmana al Centre UNED de Dénia. L'exposició, que es pot visitar fins dijous que ve, reuneix fotos de Pepo Prieto, investigador de l'Institut de Catàlisi i Petroleoquímica del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

El fotògraf ha explicat que “Etiòpia viu en el neolític, estan vivint com nosaltres fa 5000 anys i això és el que podem veure ací un tipus de persones que viuen en un país tan estrany”. En les imatges de la mostra es pot apreciar el treball que realitzen les dones i les xiquetes que, des dels 8 anys d'edat, són les encarregades de portar els bidons d'aigua de 20 litres recorrent distàncies de 15 km.

L'exposició, que es va inaugurar el dimarts, ha sigut possible gràcies a la iniciativa de l'ONG Acció, Desenvolupament i Sostenibilitat (ADS), el fundador de la qual, Paco Moreno, va explicar la labor humanitària que s'està realitzant. Va dir que des de fa 17 anys l'ONG ajuda la població d'Etiòpia a obtindre aigua, que “per a ells és marró i fem pous perquè tinguen aigua potable”. Actualment, estan en més projectes, com la creació d'escoles. 

La UNED difon el treball que realitzen des de l'ADS i el CSIC amb les exposicions en tots els seus centres, a més col·laboren formant a dones investigadores, en matèries com les energies fotovoltaiques, agricultura sostenible, química sostenible, totes les necessitats que allí es detecten, així com estudiar en la universitat i realitzar pràctiques en empreses per a després poder portar el coneixement a la pràctica a Etiòpia, liderant els seus grups d'investigació i ajudar així a les xiquetes perquè puguen estudiar. La directora, Raquel Martí, va expressar el seu desig que “que amb la visualització de l'exposició en aquest centre UNED Dénia servisca per a sensibilitzar i poder contribuir a ajudar a les dones i xiquetes d'Etiòpia”. 

A l'acte d'inauguració també va assistir el regidor Paco Roselló.

<<< Tornar a la portada