El Cicle de Música Sacra a la Rectoria amplia l’activitat a un màster class d’aproximació al jazz vocal

  • El Cicle de Música Sacra a la Rectoria amplía su actividad a un máster class de aproximación al jazz vocal
  • El Cicle de Música Sacra a la Rectoria amplía su actividad a un máster class de aproximación al jazz vocal
  26/03/2022

La XIV edició del Cicle de Música Sacra a la Rectoria agafa una vessant més didàctica amb l’ampliació dels habituals concerts a un màster class d’aproximació al jazz vocal per a cantants i no cantants.

“Amb aquesta novetat hem aconseguit ampliar el nombre d’activitats del festival i, així, poder difondre’l més enllà dels concerts per a obrir una una línia d’actuació pedagògica que en futures edicions girarà al voltant de diferents aspectes de la tècnica i la interpretació vocal.”, ha explicat Jaume Morell com a director artístic d’un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament del Ràfol d’Almúnia, amb la col·laboració del Cor de la Rectoria, el Conservatori Elemental de Música Vicente Perelló, la parròquia de Sant Francesc de Paula i el patrocini de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació Provincial d’Alacant.

 

LA NOVETAT A L’AUDITORI

 

Morell ha informat que el màster class a impartir de forma gratuïta per la reconeguda cantant i docent Eva Romero en l’Auditori Municipal d’El Ràfol d’Almúnia per als interessats en assistir que no més tenen que formalitzar la prèvia inscripció a la web www.musica-sacra.es. A banda d’això confirma que els concerts tornaran a tindre com a escenari el temple parroquial de Sant Francesc de Paula per a vertebrar un intens cap de setmana musical amb varietat d’estils, formats i gèneres.

 

8, 9 I 10 D’ABRIL

 

En concret, l’actuació de divendres 8 té com a protagonista a l’Orfeó Universitari de

València que visita de nou el cicle en el seu 75é aniversari per a oferir una una eclèctica i acurada selecció d’obres corals amb acompanyament de piano dels segles XVIII, XIX i XX sota el suggeridor títol de Nàpols, Viena... València! La segona de les jornades, a banda del referit màster-class, compta amb el Cor de Cambra Discantus i l’Orquestra Arsis que oferiran conjuntament un monogràfic sobre la figura de Gabriel Fauré amb el commovedor Requiem com a obra central.

La jornada del diumenge compta amb l’estrena del programa Mass in jazz per part del cor de dones Atelier Vocal, en una actuació inserida en la Litúrgia de Rams de migdia i que comptarà amb la col·laboració d’intèrprets especialitzats en aquest estil.  La clausura d’aquesta XIV edició, tal i com es tradició, estarà a càrrec del Cor i Orquestra de la Rectoria, que en aquesta ocasió té previst interpretar el Stabat Mater del compositor gal·lès Karl Jenkins, una emotiva obra que no deixarà a ningú indiferent.

        Des de l’organització s’ha  agraït la col·laboració de tots els organismes i institucions que han fet possible la realització d’aquesta edició, com una nova aposta per aquest projecte en uns temps de tanta incertesa, que reclama el suport del públic per a continuar en la consolidació d’aquesta cita musical de referència a l’interior de la Marina Alta. Així mateix han confirmat que s’ha fixat en 8 euros les entrades de cadascun dels 3 concerts, amb un abonament de 20 euros pel pack, les quals poden ser adquirides de forma anticipada a Instant Ticket del Banc de Sabadell o a l’Ajuntament del Ràfol d’Almúnia.

<<< Tornar a la portada