El Circuit a Peu Marina Alta rememora un quart de segle de trajectòria atlètica en la presentació de l'edició 2023

  • El Circuit a Peu Marina Alta rememora un cuarto de siglo de trayectoria atlética en la presentación de la edición 2023
  • El Circuit a Peu Marina Alta rememora un cuarto de siglo de trayectoria atlética en la presentación de la edición 2023
  01/02/2023
La passió per l'atletisme a la comarca ha estat rememorada a la presentació del XXV Circuit a Peu de la Marina Alta amb al·lusió per part dels organitzadors als clubs Dénia Sport, Dorsal 19 de Pego i C. A. Llebeig Xàbia que el 1997 van prendre la iniciativa per completar una marató per etapes.
L'acte, que ha tingut lloc a la Sala Androna de Baleària, ha estat dirigit pel periodista del programa A córrer d'A Punt, Xavi Blasco, que ha entrevistat en directe Vicent Sala, Juanjo Valles, Vicent Carrió i Sebastián Aguililla per a que detallessin els inicis que van resultar realment complexos en no disposar de la tecnologia actual, encara que van ser afrontats amb l'objectiu de créixer i crear interès a més clubs i poblacions per arribar a l'actual format del Circuit a Peu Marina Alta.
Per la seva banda l'actual president de l'entitat, Juan Zaragocí, ha agraït l'esforç i el treball continuat de tots els atletes -que han arribat als 17.000 a la darrera edició-, amb una menció especial a aquells patrocinadors que en temps de pandèmia han continuat al costat de lorganització. El capítol d'agraïments ho ha estès a la presència dels regidors d'Esports dels municipis que acullen les diferents carreres del circuit per un suport i col·laboració que, segons apunta “sense aquesta seria impossible dur-les a terme”.

CARÀCTER SOSTENIBLE I SOLIDARI

Zaragocí ha ressaltat el caràcter saludable i sostenible que ha adquirit el circuit en intentar eradicar els plàstics i substituir la brioixeria industrial per fruita.
La cerimònia ha portat aparellada la presentació de la samarreta del XXV Circuit, a la qual s'unirà una dessuadora com a premi a la fidelitat als atletes que completin vuit proves. A més dels premis de cadascuna de les curses, l'organització ha previst guardonar els guanyadors locals de les categories absolutes amb unes sabatilles esportives de running.
UN CALENDARI 2023 AMB 12 PROVES
Una altra de les novetats de la present edició és adquirir un caràcter solidari que comporta destinar 1 euro per cadascun dels inscrits a l'Associació Nens amb Càncer Aspanion, que treballa donant suport a les famílies, així com per a la recerca.
L'epíleg musical de l'acte ha arribat de la mà de Colla El Falçò de Teulada per amenitzar el compte enrere d'un calendari que començarà el 26 febrer a Xàbia, per traslladar-se el 4 de març a Calp, 12 de març a Gata, el 26 de març a El Verger, l'1 abril a Teulada, el 15 abril a Benitatxell, el 22 abril a Dénia, el 6 maig a Pego, el 13 maig a Pedreguer, el 20 maig a Jesús Pobre, el 27 maig a Ondara i el 3 juny a Benissa .
<<< Tornar a la portada