El Concurs Fotogràfic de Lactància Materna lliurament els seus premis

El Concurso Fotográfico de Lactancia Materna entrega sus premios
  17/06/2022

De les 100 fotos de la primera edició a les 508 d'aquesta

 

El Grup Nodrissa lliurament el dissabte 18 de juny els premis de la XXVI edició del Concurs Fotogràfic de Lactància Materna de la Marina Alta. L'acte se celebrarà a la Casa de Cultura de Dénia, on es podrà visitar també una exposició que reuneix 180 treballs, entre els quals figuren els quinze premiats i una selecció de les millors fotos presentades enguany. Només la mostra, que com en anteriors edicions tindrà caràcter itinerant, suma més fotografies que les que van concursar en 1997, quan va tirar a caminar el concurs. En aquella ocasió van ser 100, moltes d'elles d'afins a l'organització. Amb el pas del temps, i el suport d'un bon nombre de patrocinadors i entitats, la iniciativa està totalment consolidada i entre els premiats figuren fins i tot concursants estrangers.

La recepció dels assistents es farà a les 11 hores. Hi haurà temps per a visitar l'exposició fins a les 11.30 h., quan comence l'acte de lliurament de premis. Els pallassos Paqui Noguera i Jaume Costa s'encarregaran de conduir-ho, una fórmula que ho fa molt amé però no exempta de sorpreses, que sempre n'hi ha. Es comptarà també amb la col·laboració del taller de lactància Tribu Nodrissa i es compartiran alguns dels comentaris que acompanyen a les fotografies. 

Laura Pacheco, presidenta del Grup Nodrissa, organitzador del certamen, ha destacat la quantitat de fotografies sobre lactància en tàndem -mamàs que continua alletant a un fill major quan arriba un altre bebé a la família- que s'han rebut enguany. “És una cosa que abans no passava”, explica, “i demostra que s'està convertint en una pràctica normalitzada”.

Els premis del concurs tenen una dotació econòmica que va dels 1.000 euros del primer (patrocinat per la gerència de l'Hospital de Dénia) a diversos premis de menor quantia que oscil·len entre els 600 i els 200 euros i que patrocinen ajuntaments de la comarca i diverses entitats col·laboradores. Es premia també la millor foto de mares del taller de lactància amb un viatge oferit per Baleària. 

CANFALI MARINA ALTA dona suport al certamen des dels seus inicis fent un seguiment de cada convocatòria i publicant també fotografia participants i guanyadores. Hui publiquem precisament la foto premiada en la modalitat alletar a més d'un fill i també la millor foto de lactància materna en el treball. El premi està dotada en tots dos casos amb 400 euros i patrocinat, respectivament, pels ajuntaments de Teulada-Moraira i Gata de Gorgos.

 

 

<<< Tornar a la portada