Canfali Marina Alta

El confinament dels ciutadans troba el seu refugi en internet

El confinamiento de los ciudadanos encuentra su refugio en Internet
  19/03/2020

Extraordinari creixement dels lectors de l'edició digital de CANFALI MARINA ALTA 

Visites virtuals a museus, obres de teatre en streaming, classes de gimnàstica via Skype o videoconferències amb sers estimats. Les xarxes s'han bolcat en milers d'iniciatives que serveixen de refugi als qui han de romandre a les seues cases a causa del coronavirus. També la lectura dels periòdics per internet és una de les activitats preferides. Entre elles, la de CANFALI MARINA ALTA, que com a referent de la informació comarcal des de 1976 manté actualitzada constantment la seua edició digital amb l'última hora del coronavirus. De fet, des que va començar la crisi el nombre d'usuaris del nostre periòdic per internet (noticiasmarinaalta.es) ha augmentat de manera considerable.  

 La decisió de l'Estat de limitar la mobilitat genera grans incerteses en una mesura de confinament sense precedents que dona peu al major temps lliure forçós de la història. Internet serveix de refugi per a omplir grans quantitats de temps lliure i seguir, en molts casos, gaudint d'una vida repleta d'activitats. Des de hui centenars d'entitats públiques i privades impulsen plans per als quals es queden a casa.

Instagram ja ha organitzat el seu propi festival, cantants com Sofia Ellar, David Otero, Andrés Suárez o Carlos Sadness realitzaran actuacions en directe des del seu perfil. Iniciatives com Yomequedoencasafestival o Cuarentenafest lluitaran contra el tsunami d'avorriment que amenaça a tota la població. El Museu del Prado publica cada dia a les 10h vídeos comentant obres del seu fons artístic en #PradoContigo, el Museu Thyssen convida al públic a conéixer els seus espais des de #ThyssenDesdeCasa

El consum del popular joc Fornite ha crescut un 70%. El confinament en països com la Xina han derivat en 220 milions de descàrregues d'apps l'augment global de les quals ja ascendeix a un 39% afirma Francisco Canals, director de l'Observatori Espanyol d'Internet. Els espanyols es connecten més a Internet, l'operador DE/CIX ha registrat un rècord històric de transferència amb 9,1 Terabits per segon. La inquietud generada per la pandèmia ha disparat les trucades telefòniques a un +37% segons Telefónica mentre que el trànsit de veu i dades a través de WhatsApp ha augmentat un 43% S'espera un repunt de l'ensenyament online ja que algunes universitats a distància no han paralitzat la seua activitat i animen als alumnes a aprofitar la crisi per a aprendre una professió. Diferents editorials ofereixen les seues revistes digitals sense cost intentant convertir-se en una alternativa sòlida a apps i videojocs.

Cercar notícies
Agenda