El COVID-19 en descens: la comarca està a punt d'eixir del risc extrem de contagi 

El COVID-19 en descenso: la comarca está a punto de salir del riesgo extremo de contagio 
  27/08/2021

Les sis persones ingressades a l'Hospital de Dénia no van voler vacunar-se 

La incidència del coronavirus a la Marina Alta segueix la tendència descendent de les últimes setmanes. Les altes superen als nous contagis, la qual cosa ha permés baixar la incidència acumulada, que ahir divendres estava en 259,63 casos per 100.000 habitants. Això significa que la comarca està a punt de passar del nivell de risc extrem a alt, que està fixat en menys de 250. 

Els municipis del litoral, com Dénia, Xàbia, Calp, Teulada i Benissa, són els que continuen presentant el major número de contagiats. Tal com van informar els responsables de Sanitat i Salut Pública en la reunió setmanal amb alcaldes i regidors, la comarca té la taxa més baixa d'incidència hospitalària. Encara així, hi ha 6 malalts ingressats a l'Hospital de Dénia per COVID-19, dels quals 5 estan en planta i un en l'UCI. En tots els casos, es tracta de persones que van rebutjar vacunar-se. 

Malgrat que baixa el nombre de malalts, Atenció Primària continua estant saturada a causa de la labor de seguiment dels casos. 

Aquesta setmana, la Conselleria ha notificat un total de 258 nous casos. El dimarts es van comunicar 114 mentre que ahir la xifra es va elevar als 144 nous. En total, hi ha 443 casos actius.

Respecte a les vacunacions, el principal esforç de la Conselleria és administrar la primera dosi a les persones que per diferents motius no van acudir a les seues cites. S'han posat 226.154 vacunes. El 70,30% de la població ha rebut la primera dosi mentre que el 55,47 té la pauta completa. 

Des de Sanitat, s'ha insistit que els qui no estiguen vacunant han de demanar la cita en el taulell virtual de Marina Salut. 

Respecte a la situació epidemiològica, la consellera de Sanitat ha assegurat que “les dades són positives” però ha insistit que "hem de continuar sent molt prudents, ja que no podem oblidar que en aquests moments la variant Delta, que té una capacitat de transmissió molt més elevada que les anteriors, és àmpliament predominant en la Comunitat Valenciana fins al punt que és la responsable del 95% dels contagis”. Ha recordat que "el pròxim 8 de setembre els escolars tornen al col·legi, per la qual cosa encara hem d'extremar la prudència, ja que hem de protegir-nos per a protegir els més xicotets".

Barceló ha afegit que “depén de tots nosaltres que l'esforç que estem realitzant i que es tradueix en la millora de la situació, es mantinga per a posar fre a aquest virus que ens ha canviat la vida”.

A més, ha anunciat que s'ha modificar la normativa per a poder autoritzar “celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars en la Comunitat Valenciana sempre que es complisquen de manera estricta una sèrie de condicions de seguretat sanitària”. Ha avançat que els itineraris tradicionals hauran de modificar-se en cas de no garantir la seguretat sanitària de l'acte, si bé ha advertit que “no es podran realitzar revetles, discomóviles, karaokes i similars, i tampoc es permetrà el ball, ni en exteriors ni en interiors”.

<<< Tornar a la portada