El departament de Salut de Dénia reestructura l'àrea de Salut Mental

El Departamento  de Salud de Dénia reestructura el área de Salud Mental
  10/11/2022

El Departament de Salut de Dénia –DSD- ha restructurado el seu Servei de Psiquiatria, després de la incorporació de sisé especialista a l'equip de Salut Mental; de manera que els professionals estan prestant assistència, tant a l'Hospital de Dénia, com en els centres de salut de Dénia, Xàbia, Calp, Pego, Orba, Teulada i Gata de Gorgos. El gerent del Departament de Salut de Dénia, Dr. Javier Palau, ha mostrat la seua satisfacció per la reestructuració del servei, “ja que no sols era un compromís adquirit amb la societat de la Marina Alta, sinó que la Salut Mental és un dels grans reptes de les organitzacions sanitàries per al S.XXI”.

En este sentit la cap del Servei de Psquiatría del DSD, Katarzyna Kwiatkowska, ha destacat la doble estratègia assistencial desplegada a la Marina Alta, amb l'abordatge del pacient hospitalitzat i l'atenció ambulatòria.

L'Hospital de Dénia disposa d'una Unitat de Trastorns Psiquiàtrics Aguts, amb 12 llits d'hospitalització, en la qual presten assistència dos especialistes en Psiquiatria a pacients i els seus familiars; a més de realitzar interconsultas amb el Servei d'Urgències del centre sanitari.

L'atenció ambulatòria es realitza en les consultes de salut mental dels centres de salut del departament, que són atesos per metges especialistes en Psiquiatria, Psicòlegs Clínics i Infermeria. En aquests moments existeixen tres consultes principals de Salut Mental per a Adults en les zones bàsiques de Dénia, Xàbia i Calp i altres 4 centres satèl·lits per a adults a Pego, Orba, Teulada i Gata de Gorgos.

Pel que respecta a la salut mental de la població infantojuvenil existeix una unitat específica en Centre Sanitari Integrat I de Dénia –antiga Pedrera- atesa per un Psiquiatre, una Psicòloga, una Infermera i una Treballadora Social.

A més, el Servei de Psiquiatria realitza activitats orientades a la millora assistencial en el camp del malestar emocional i les dificultats de processos adaptatius vitals. Organitza tallers terapèutics per a grups que no requereixen de derivació per part del facultatiu d'Atenció Primària; col·labora amb centres docents, en els quals es realitza un seguiment de la població juvenil i també amb ajuntaments, amb els quals programa tallers d'Adaptació Pre-laboral d'Inserció Social.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada