El Departament de Salut de Dénia incorpora un ambiciós pla per a pacients i professionals

El Departamento de Salud de Dénia incorpora un ambicioso plan para pacientes y profesionales
  12/04/2023

“La primària, el primer”. És l'eslògan de la campanya de millora dels centres de salut i consultoris de la Marina Alta, que posarà en marxa el Departament de Salut de Dénia (DSD). Aquestes novetats han sigut presentades pel director gerent del DSD, Javier Palau, coincidint amb el Dia de l'Atenció Primària.

Palau va estar el dimecres en el Centre de Salut de Gata de Gorgos, on va destacar que “es tracta d'un projecte ambiciós i tangible, ja que compta amb dotació pressupostària”. Segons va explicar, “hem posat el focus en l'Atenció Primària, que és la base de l'assistència sanitària i contempla millores en matèria d'infraestructures, Recursos Humans, Formació i indicadors d'activitat i accessibilitat”.

El Dr. Palau s'ha referit al projecte del nou centre de salut de Dénia, que tindrà una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats, segons recull el Pla Funcional. El nou punt assistència, que s'ha presentat a la Conselleria, centralitzarà totes les urgències dels residents a Dénia i cobrirà part de les consultes de Medicina Familiar i Comunitària i Pediatria de la població.

En matèria d'infraestructures, el Dr. Palau ha apuntat que “a diferència d'altres departaments de salut valencians, que aquesta Setmana Santa hem tornat a prestar assistència en els consultoris de Calp i Xàbia, a les platges de la Fossa i l'Arenal, respectivament, amb l'objectiu de reforçar la pressió assistencial generada per la població flotant”. I ha ressaltat que “durant els últims mesos, també hem treballat en la millora de les infraestructures i la cartelleria en les zones bàsiques de salut de Dénia, Calp, Pedreguer, Ondara i Benissa”.

El nou Pla de Primària a més preveu un reforç en matèria de Recursos Humans, que ja ha començat amb la contractació de 5 zeladors per a cobrir els torns de 24 hores en els Centres de Salut de Gata de Gorgos i Pedreguer. A aquestes incorporacions, anuncia Palau, se sumaran unes altres en diferents categories professionals, amb l'objectiu de millorar la qualitat assistencial, l'accessibilitat dels pacients al sistema sanitari públic i ajustar la ràtio pacient-professional.

Un altre dels objectius marcats pel pla “La Primària, el primer” és estendre el treball d'UME-Unitat Mèdic-Infermera- a tots els contingents de totes les zones bàsiques de salut; així com el Pla del Pacient Crònic Complex, que ja s'està pilotant en els centres de salut d'Ondara i Pedreguer. Es tracta d'un circuit assistencial que engloba la cura del pacient crònic en qualsevol context: des d'una situació d'estabilitat fins a una possible agudització i la seua corresponent hospitalització.

Durant l'exercici passat, les Unitats de Medicina Familiar i Comunitària de la Marina Alta –Medicina i Infermeria- van realitzar quasi un milió de consultes en les 11 zones bàsiques de salut que componen el Departament de Salut de Dénia. Per part seua, les consultes d'Atenció Continuada van ser més de 120.000 i les de Pediatria 92.000.

 

<<< Tornar a la portada