El Departament de Salut de Dénia, reconegut pel seu treball en matèria d'Igualtat

  • El Departamento de Salud de Dénia, reconocido por su trabajo en materia de Igualdad
  • El Departamento de Salud de Dénia, reconocido por su trabajo en materia de Igualdad
  31/10/2022

 

El Departament de Salut de Dénia ha sigut reconegut per la Creu Roja d'Alacant pel seu treball en matèria d'Igualtat de Gènere, durant la “XIII Jornada de Sensibilització i implantació de mesures d'Igual d'Oportunitats entre Dones i Homes”, organitzada per l'entitat en la capital alacantina.

Marina Salut ha rebut la distinció, al costat d'altres dues empreses de la província, per implantar mesures d'integració de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, com a principi estratègic en la Política de Persones, sense discriminar directament o indirectament per raó de sexe.

La responsable de Selecció i de la Comissió d'Igualtat del Departament de Salut de Dénia, Alicia Canet, ha sigut l'encarregada de recollir el guardó i ha destacat “la importància d'incorporar mesures i estratègies que afavorisquen la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, amb l'objectiu de millorar les condicions de treball”.

El reconeixement pretén destacar l'esforç realitzat per totes elles per a implantar mesures que conduïsquen a la conciliació laboral i familiar, la utilització d'un llenguatge no sexista, l'existència de protocols d'actuació en cas d'assetjament, o processos de selecció que incloguen la perspectiva de gènere, entre altres.

L'acte ha comptat amb la presència de la Presidenta Provincial de Creu Roja a Alacant, Remedios Alarcón i la Diputada de Serveis Socials i Igualtat de l'Ajuntament d'Alacant, María Carmen Jover. Juntament amb les autoritats convidades, han participat els representants de les empreses que l'any passat van ser reconegudes per la Mesa de la Igualtat.

La celebració d'aquesta jornada ha servit també per a presentar la campanya de Sensibilització i implantació de mesures d'Igual d'Oportunitats entre Dones i Homes, que posa especial èmfasi en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 5 –ODS- centrat en la “Igual de Gènere” i la seua transversalitat.

En la mateixa línia va discórrer la dissertació de la Catedràtica de Dret de la UNED de Dénia, Esther Souto. El capítol de les ponències la va tancar la Vicepresidenta d'Huwei España, Therese Jamaa, amb la seua “Història de Vida”.

La Mesa d'Igualtat està integrada per més d'una desena d'institucions i associacions de la província, com Creu Roja a Alacant, Diputació Provincial d'Alacant, els ajuntaments d'Alacant, Elx, Sant Joan d'Alacant, El Campello, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Generalitat Valenciana, Universitat d'Alacant, Universitat Miguel Hernandez, Subdelegació del Govern, COEPA -Confederació Empresarial de la Província d'Alacant-, AEPA -Associació d'Empresàries i Directives de la Província d'Alacant-, Fundació Nova Feina i Fundació Secretariat Gitano.

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada