El departament de Salut de Dénia reforça l'Atenció Primària a la comarca per al seguiment de casos

El departamento de Salud de Dénia refuerza la Atención Primaria en la comarca para el seguimiento de casos
  17/02/2021

S'han creat equips multidisciplinaris amb professionals de l'hospital

 

El Departament de Salut de Dénia ha creat nous equips de treball multidisciplinaris per a adaptar-se a la pandèmia i realitzar un exhaustiu seguiment dels 4.000 casos de contactes i positius per coronavirus que es comptabilitzen a la Marina Alta. Per a això, els professionals de les diferents especialitats que s'ofereixen a l'hospital, durant el pic de la pandèmia, han transformat la seua activitat dedicant bona part de la seua jornada a brindar suport als companys d'Atenció Primària, en el seguiment dels pacients amb coronavirus.

El gerent del DSD, Luis Carretero, ha destacat “la flexibilitat que ofereixen alguns models de gestió sanitària perquè cada professional exercisca la seua tasca on més se li necessita”. Carretero ha agraït als professionals “la seua predisposició, sentit de servei públic i capacitat d'adaptació a les circumstàncies, ja que gràcies a l'esforç conjunt i al treball en equip, hem aconseguit mantindre, en tots els àmbits assistencials, ràtios de saturació assumibles durant els pics de la pandèmia”. 

El director d'Atenció Primària, Antonio Barceló, ha destacat que “diàriament comptem amb un conjunt de metges per a col·laborar en les bosses d'hores que genera cada centre de Salut; de manera que a primera hora del matí aquests professionals poden estar fent costat als de la zona bàsica de Teulada i al migdia a Pego”. 

D'aquesta manera, adverteix Barceló, “aconseguim finalitzar el seguiment d'agendes a primera hora de la vesprada i així atendre, segons protocol, als pacients covid, i a partir d'aqueixa hora els equips d'Atenció Continuada són els que prenen el relleu de l'activitat”.

En l'actualitat els equips sanitaris del DSD fan un seguiment diari de 1.600 pacients covid.

<<< Tornar a la portada