El desembarcament, aperitivo dels dies grans de la Festa a Dénia

  • El desembarco, aperitivo de los días grandes de la fiesta en Dénia
  • El desembarco, aperitivo de los días grandes de la fiesta en Dénia
  • El desembarco, aperitivo de los días grandes de la fiesta en Dénia
  13/08/2023

Aquest diumenge s'ha celebrat el desembarcament, un dels actes que més interés desperten entre els turistes dins de les festes de Moros i Cristians. És l'avantsala dels dies grans.

Les setze filaes de Moros i Cristians han anat conquistant els barris de Dénia a poc a poc en els dies previs a la setmana gran, la de Sant Roc. Amb el pregó i el lliurament de claus es donava l'eixida a unes celebracions que guanyen any a any en espectacularitat i que conviden a la ciutadania a gaudir del ritme i el so de les marxes mores i cristianes. La que es tanca ha sigut una setmana de xicotetes desfilades i de recepcions, les dels capitans: el denier Pedro Carrió pel bàndol cristià i l'amirí Pere González pel moro. Al costat d'ells, les bandereres i els ambaixadors, els altres grans protagonistes d'aquesta apassionant festa, que estan representats en 2023 per Irene Margalejo i José Vicente Ivars (cristians) i Gema González i José Domingo Crespo (moros). Són el fil conductor d'una història lligada a les antigues celebracions en honor al patró de la ciutat que mantenen vives la Confraria i els mayorales de Sant Roc. 

 Amb la música ja al carrer i les primeres desfilades al compàs de les marxes, per a aquest matí -primerenc, a les 9 hores- s'anunciava una Diana pels barris del centre de la ciutat. És una de les novetats d'un programa que tindrà una altra important cita aquest cap de setmana. El desembarcament i la fi rma de la treva han sigut aquest diumenge el centre d'atenció en el port. 

Un altre dels actes més esperats, la desfilada infantil (19 h.), reunirà el dilluns a centenars de xiquets en Marqués de Camp. Ells representen la continuïtat de la festa.

El dimarts, dia de la desfilada de gala i el dimecres la jornada final repleta d'actes

<<< Tornar a la portada