El director general d'Urbanisme anuncia que el Pla General de Dénia s'aprovarà en "març o abril del pròxim any"

El director general de Urbanismo anuncia que el Plan General de Dénia se aprobará en
  22/11/2022

El director general d'Urbanisme, Vicente García Nebot,  ha anunciat aquest dimarts que l'aprovació final del Pla General Estrcutural  (PGE)de Dénia està “prevista per a març o abril del pròxim any". García Nebot s'ha desplaçat a Dénia per a reunir-se amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, després de la polseguera que s'ha muntat en filtrar-se l'informe de la Conselleria criticant el procediment actual per a donar llicències urbanístiques perquè envaeix les competències de la Generalitat, entre altres irregularitats. 

Els representants de la Conselleria i de l'equip de govern han intentat fer una impressió normalitat dos dies abans que el PGE vaja al ple per a ser aprovat de manera inicial. La comissió territorial d'Urbanisme haurà de donar el vistiplau final. 

L'Ajuntament ha fet pública una nota de premsa en la qual es destaca que en la reunió, celebrada en el despatx de l'alcaldia, s'han concretat "els pròxims tràmits relacionats amb l'aprovació definitiva del Pla General Estructural per part de la Conselleria". En el comunicat, es recullen declaracions de García Nebot, qui assegura que es treballa “colza amb colze per a aprovar aquest nou pla general, objectiu últim de totes dues administracions.” Per tant, es desmenteix que hi haja "colzades" entre la Conselleria i el departament d'Urbanisme de Dénia, com sostenen fonts del sector empresarial. 

El director general ha destacat la “col·laboració estreta” que Conselleria i Ajuntament han mantingut durant tot el procés d'elaboració del document. Ha afirmat a més que el document de planejament “és una fita molt necessària per a Dénia i els seus habitants, ja que la ciutat necessita tindre un marc jurídic que permeta treballar a losinversores i establisca un model de ciutat”. 

Sobre la Guia de tramitació d'actuacions urbanístiques en absència de normes de planejament general, la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, li ha trasllat al director general que estan estudiant l'escrit remés per la conselleria per a donar-li resposta. La Conselleria ha donat un termini d'un mes perquè en aquest document s'elimine qualsevol referència al futur Pla General Estructural. Actualment, les llicències s'estan concedint tenint en compte criteris del PGE que oficialment no existeix. 

<<< Tornar a la portada