Canfali Marina Alta

El DN*A Fòrum baixa el teló amb la signatura d'un compromís per preservar i impulsar el sistema agroalimentari i gastronòmic de la Marina Alta

El DN*A Fòrum baja el telón con la firma de un compromiso para preservar e impulsar el sistema agroalimentario y gastronómico de la Marina Alta
  27/11/2019

La Marina Alta continua amb el seu compromís de fer comarca. El D*NA Fòrum ha tancat les seues activitats este dimecres amb la presentació del Decàleg sobre la preservació i posada en valor del sistema agroalimentari i gastronòmic de la Marina Alta. El document, que ha sigut signat per representants d'ajuntaments i de diferents col.lectius, plasma el compromís de treballar per la reconstrucció d'un sistema agroalimentari local que done suport a l'activitat gastronòmica amb l'objectiu de conformar un turisme de qualitat i afavorir la cohesió dels pobles i els seus ciutadans.

Pep Romany, comissari del Fòrum, ha exercit de portaveu d'aquesta iniciativa, que recull el compromís a “convertir l'activitat gastronòmica en un factor estratègic del nostre desenvolupament econòmic i en un instrument essencial per a conservar el nostre entorn mediambiental i la nostra identitat cultural; la nostra manera de ser i viure”.

D'aquesta manera, els signants es comprometen a posar els mitjans necessaris que faciliten el desenvolupament agropecuari de la comarca i el seu acostament a l'oferta gastronòmica i als mercats municipals.

Entre els compromisos concrets adquirits destaquen la construcció d'un molí d'arròs a Pego, un molí de blat en Jesús Pobre o un escorxador a Orba. A més,  s'estableix la creació d'un Pla Estratègic de la Marina Alta que configure un mapa agronòmic de la comarca per a promoure el desenvolupament de productes turístics gastronòmics dissenyats conjuntament entre els ajuntaments de la comarca.

En l'àmbit educatiu, els signants es comprometen a donar suport a la creació d'un Campus Universitari d'Excel·lència en formació i innovació gastronòmica, així com sol·licitar a la Conselleria d'Educació la posada en marxa d'una assignatura sobre cuinar i aprendre a menjar. 

Cercar notícies
Agenda