L'empresariat comarcal i els alcaldes afectats per l'incendi de l’interior nord de la Marina Alta se conjuren per a la recuperació de la zona

El empresariado comarcal y alcaldes afectados por el incendio del interior norte de la Marina Alta se conjuran para la recuperación de la zona
  31/08/2022

La recuperació de la zona afectada per l'incendi a l'interior nord de la Marina Alta ha

estat abordat en una reunió a la Vall d’Ebo entre alcaldes, regidors i empresaris. Entre aquests darrers hi havia el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, el president de la mateixa entitat a la província d'Alacant, Joaquín Pérez, i representants del Cercle Empresarial de la Marina Alta, com el president Benito Mestre, Adolfo Utor o José Juan Fornés.

Els uns i els altres han coincidit en la necessitat de renovar i millorar la Llei Forestal “per evitar incendis els 365 dies de l'any”, a més de fer visible la seva preocupació sobre l'estat de brutícia que presenten les muntanyes de la zona. Aquest darrer factor, segons han fet constar “ha estat un dels principals causants de l'incendi, cal solucionar-ho”.

En trobada també ha servit per ressaltar que, en clau empresarial, el sinistre ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d'apostar per l'interior de la comarca.

 

CREAR SINÈRGIES I OPORTUNITATS

 

Segons ha destacat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Pego “hem d'aprofitar el gran teixit empresarial amb què compta la Marina Alta per crear sinergies i oportunitats per als municipis de l'interior que necessiten un impuls econòmic”. En això, segons explica, entre les idees que s'han posat sobre la taula hi ha la de potenciar els productes que es cultiva a les nostres terres com l'arròs, el perelló o l'oli, entre altres, per tal de buscar la diferenciació a través de un segell de qualitat, No obstant, ha advertit que “per això també cal trobar vies de finançament, ajuts perquè aquest sector, l'agrícola o productor, pugui treballar amb la seguretat que el futur és positiu”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient de Pego, Laura Castellà, ha qualificat com a positiu l'intercanvi de parers, ja que, segons apunta “ara sabem en què hem de millorar ia més treballarem tots de la mà per aconseguir que els canvis necessaris siguin una realitat”.

<<< Tornar a la portada