L’equip de govern de Pego gestiona l’habilitació de la via verda davant del Parlament europeu

El equipo de gobierno de Pego gestiona la habilitación de la vía verde ante el Parlamento europeo
  22/02/2023

La visita del eurodiputat Domènec Ruiz a l’Ajuntament de Pego aquesta setmana ha permès establir una full de ruta amb l’equip de govern a l’hora d’impulsar propostes amb el suport del Parlament Europeu. Entre elles, l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora de Medi Ambient, Urbanisme i Cultura, Laura Castellà, han destacat la via verda a habilitar com connexió entre el nucli urbà i el Parc Natural de la marjal, tant per a caminants com per a ciclistes.

“S'aconseguiria així augmentar, més si cap, l'atractiu turístic d'aquest pulmó verd amb el qual comptem”, matisa l'alcalde, per a remarcar que el cost d'un projecte d'aquest tipus és tan elevat que requereix finançament extern i que l’ajuda europea facilitaria la seua concreció.

La iniciativa ha portat al representant socialista en l’Eurocàmara a comprometre’s a tornar en breu al municipi per a fer una visita en concret a referit espai natural.

Una altra de les propostes presentada per part de l’executiu pegolí ha estat el  projecte de millora integral de dos barris del municipi, dels quals el cost derivat de l’envergadura de les actuacions, també requereix ajuda financera.

Per la seua banda, Ruiz també ha posat sobre la taula algunes propostes arribades des de l’Eurocàmera com el programa ‘Construir Europa des de les entitats locals’, que busca crear una xarxa europea amb representants d'àmbit local amb l'objectiu de fomentar la comunicació d'assumptes de la Unió Europea a través d'una connexió entre estructures de govern comunitari i locals. Aquesta iniciativa,, segons ha apuntat, millorarà la línia de projectes que els municipis ja desenvolupen amb la Unió Europea, en el cas de Pego, ‘Erasmus +’, ‘agermanaments entre municipis de continent europeu’ o projectes mediambientals, entre altres.

“La nostra intenció és mantindre un contacte més estret per a aconseguir tot tipus d'ajudes econòmiques que ajuden a finançar projectes de tota mena de matèries, que siguen beneficiosos per a Pego i els seus ciutadans”, han conclòs els participants en la reunió. .

 

 

 

<<< Tornar a la portada