L’Espai Català ultima la seua obertura com a eix de la promoció econòmica d’Ondara

  • El “Espai Català” ultima su apertura como eje de la promoción económica de Ondara
  • El “Espai Català” ultima su apertura como eje de la promoción económica de Ondara
  14/09/2022

L’Espai Català ultima la seua obertura com a eix de la promoció econòmica d’Ondara

 

La transformació de l’antic edifici Català de moda com a eix vertebrador de la promoció econòmica, l’empresa i l’ocupació local ha iniciat en compte enrere cap l’obertura de les seues portes amb la recepció de l’obra per part de l’Ajuntament. L’anomenat “Espai Català” ubicarà tots els serveis municipals de promoció econòmica local, ADL, empresa, comerç, ocupació LABORA, coworking i viver d'empreses, “Ondara Activa”, empresa municipal SINMA o empresa d'aigües, per a centralitzar-los.

            A banda,  amb aquest projecte, l’Ajuntament aconsegueix unificar els lloguers que paga mensualment per a l'ús de diferents dependències on se situen diversos serveis i oficines municipals.

            Segons han informat des de l’Ajuntament, durant les pròximes setmanes de setembre i octubre es procedirà a la neteja en profunditat de l’immoble; la dotació d'equipament de l’edifici  -mobiliari, equips tècnics i informàtics- i es realitzarà el traspàs dels serveis municipals.

 

MANTENIR L’ESSÈNCIA COMERCIAL DE L’IMMOBLE COM A EMBLEMA

 

L'alcalde i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, José Ramiro, ha apuntat  que la reforma ha permès traure a la llum tot el potencial que té l'immoble amb la instal·lació de l'ascensor com a principal millora. En eixe sentit, ha detallat que les obres han habilitat 750 m² d'ús municipal en planta baixa i pati posterior, entresòl, primera i segona planta - amb possibilitat d'habilitar més plantes segons necessitats-, amb una inversió inicial de 257.208,33 euros -IVA inclòs-, amb fons del propi Ajuntament en l'anualitat de 2021.

Ramiro, que calcula que l’Espai Català estiga operatiu en novembre, ha incidit que el projecte ha tractar de mantenir l'essència comercial de l'immoble, amb l’adaptació a les necessitats dels nous serveis dins dels paràmetres de la  sostenibilitat i l'accessibilitat de la societat de hui en aquest edifici, situat estratègicament en l'entrada oest al nucli urbà d'Ondara, amb zona d'aparcament pròxima, habilitada just al costat del nou Espai Jove municipal.

<<< Tornar a la portada