L'ex alcalde de Calp Javier Morató i dos ex regidors del PP han sigut condemnats a 2 anys i sis mesos per les irregularitats en el contracte del fem

  • El ex alcalde de Calp Javier Morató y dos ex concejales del PP han sido condenados a 2 años y seis meses por las irregularidades en el contrato de la basura
  • El ex alcalde de Calp Javier Morató y dos ex concejales del PP han sido condenados a 2 años y seis meses por las irregularidades en el contrato de la basura
  25/10/2022

La secció segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a l'ex alcalde de Calp Javier Morató i als ex regidors Juan Roselló i Fernando Penella a penes de dos anys, sis mesos i un dia de presó en una de les peces separades del Cas Brugal. Se'ls considera responsables de pagar i rebre suborns en el contracte del servei de tractament i eliminació de residus sòlids urbans del municipi.

En la sentència, que també els imposa 13 anys d'inhabilitació especial i el pagament de multes, se'ls condemna com a autors d'un delicte continuat de suborn, prevaricació i frau a l'Administració.

Per la seua part, el propietari de Colsur SL (en l'actualitat Sirem SL), Ángel Fenoll, adjudicatari del servei, ha sigut condemnat a dos anys i un dia de presó, a huit anys d'inhabilitació i a multes per suborn, inductor del delicte de prevaricació i cooperador necessari en el cas del frau.

L'Audiència ha imposat a un altre implicat, cunyat de l'exconcejal Roselló, dos anys de presó i deu anys d'inhabilitació com a cooperador necessari en el suborn i inductor del delicte de prevaricació.

Els altres tres acusats -la dona d'un regidor, l'exdirector de la concessió del servei i el fill de l'empresari condemnat- han resultat absolts per falta de proves dels delictes que els atribuïa la Fiscalia en aquesta causa. La sala ha apreciat en tots els penats i per tots els delictes la concurrència de l'atenuant de dilacions indegudes com molt qualificada pels retards registrats en la tramitació del procediment.

<<< Tornar a la portada