El festival Arrels se presenta com a plat fort de l’agenda cultural d’octubre a Ondara

  • El festival Arrels se presenta com a plat fort de l’agenda cultural d’octubre a Ondara
  • El festival Arrels se presenta com a plat fort de l’agenda cultural d’octubre a Ondara
  26/09/2022

 

Propostes tradicional, d’oci i esportives configuren la programació elaborada pel departament de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara per al primer octubre sense restriccions per la pandèmia en tres anys. Entre elles destaca la primera edició del Festival Arrels 2022, Festival de Tradicions d’Ondara, previst del 30 de setembre al 9 d’octubre, que ha estat presentat amb la presència de l’alcalde, José Ramiro; les regidores de Cultura i Esports,  Raquel Mengual i Mar Chesa, i els tècnics de Cultura, Ximi Vives i de Joventut, Pedro Gil.

            Mengual ha explicat que el I festival de tradicions suposa una nova proposta de posada en valor de les tradicions valencianes mitjançant un ampli ventall de propostes per a tots els públics. En concret, ha fet menció a activitats de música tradicional -danses, muixerangues, i tallers que complementen en eixes matèries com dolçaina, mocadorà o , albaes.-, teatre, literatura, taula rodona, premi de composició, torneig de «La fallera calavera», passa carrers o sopars populars. Per a aquests últims de divendres i dissabte, han informat que hi haurà servei de barra a càrrec de la Comissió de Festes de la Soledat 2023 amb possibilitat de sopar, així com han donat el telèfon 659512186 per a adquirir els tiquets.

 

CONCERT AMB DILUVI I NIUSS

 

No obstant, segons ha incidit el plat fort del programa d’Arrels arribarà el cap de setmana, amb el concert dels grups de música en valencià Diluvi i Niuss el dissabte 8 d’octubre a la plaça de bous..

A banda, tant ella com l’alcalde han apuntat que per primera vegada, el diumenge 9 d’octubre es farà el lliurament de les primeres Distincions 9 d’octubre, que suposarà la culminació dels actes commemoratius institucionals de la Diada dels valencians, on tenen previst participar les muixerangues, les danses i grups de música tradicional valenciana. Aquest últim esdeveniment s’ha promocionat amb la mostra de l’obra guanyadora del I Concurs de dibuix 9 d’Octubre, que es va organitzar l'any passat al CEIP Sanchis Guarner i que ha tingut a Júlia Alemany Soler com a autora.

 

150 ANIVERSARI DEL TRINQUET D’ONDARA

 

Per la seua part, la regidora d’Esports, Mar Chesa, ha presentat l’agenda que amb motiu del 150 aniversari del Trinquet d’Ondara se desenvoluparà del 3 al 16 d’octubre amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara que compleix també trenta anys de la seua constitució. Tant aquesta com l’alcalde José Ramiro i Mar Chesa han lloat la gran tasca que fa el Club de Pilota Ondara pel foment de l’esport autòcton i la recuperació de les tradicions.

 

<<< Tornar a la portada