Concerts de la Tardor de Pedreguer torna a comptar amb formacions instrumentals i vocals de molt alt nivell artístic

Concerts de la Tardor de Pedreguer torna a comptar amb formacions instrumentals i vocals de molt alt nivell artístic
  27/09/2022
L’orgue de l’església ha estat restaurat en les últimes setmanes

El festival internacional d’orgue Concerts de la Tardor de Pedreguer torna a comptar per a aquesta XXVI edició amb formacions instrumentals i vocals molt variada i de molt alt nivell artístic. El festival arranca este mateix 2 d’octubre i es perllongarà fins el 30 d’octubre, amb un concert cada diumenge a les 17.30 hores a l’església de la Santa Creu de Pedreguer.

Per a l’edició d’aquest any 2022, s’ha preparat un repertori divers, amb intèrprets magnífics, fidel a l’esperit del festival i a l’instrument que n’és l’ànima: el magnífic orgue Grenzing que, a més, enguany ha sigut restaurat per l’Ajuntament i que torna a brillar, visual i sonorament, amb tot el seu esplendor.

La restauració, que s’ha dut a terme al llarg de 4 setmanes, ha consistit en la neteja total i substitució completa de tots els portavents de plom de l'orgue que estaven corroïts. Han sigut 4 intenses setmanes on l’empresa Grenzing, constructora de l’instrument i encarregada de rehabilitar-lo, ha executat un minuciós treball de neteja i substitució de tots els portavents que es trobaven en mal estat i, amb posterioritat, s’ha hagut de reharmonitzar per a tornar a deixar valuós orgue en el seu estat original, com a nou.

OBERTURA AMB HERITAGE ENSEMBLE

El primer concert, el d’obertura del 26é Festival, serà este diumenge 2 d’octubre, i estarà protagonitzat pel Quintet de Corda Heritage Ensemble, formats per excel·lents solistes i professionals, que seran els encarregats d’interpretar el programa titulat Àries d’òpera i músiques concertants per a un festival, amb obres de Mozart, Bellini, Strauss, Mascagni i Bernstein.

El segon programa, el diumenge 9 d’octubre, duu per títol Polifonia i Jazz: Discantus, i anirà a càrrec del cor Lluís Vich Vocalis. Al llarg d’aquesta actuació, amb Josep Vicent Giner a l’orgue i Perico Sambeat al saxo, interpretaran obres d’autors del renaixement junt amb peces de Ginés Pérez i motets del Misteri d’Elx.

El concert del 16 d’octubre, titulat Música amb llum, serà una oportunitat per gaudir de Natalia Ursataia al violí, de Vitalii Karpov a la viola, i de Sivlia Castillo a l’orgue. Al llarg del programa s’escoltaran obres de Bach, Vivaldi, Piazzolla, Suki i Ginasterra.

El quart concert, que es celebrarà el dia 23 d’octubre, està dedicat a L’encant de les Muses. Al llarg de la vesprada, Hannah Schlubeck a la flauta de pa i Ignace Michiels a l’orgue oferiran peces de Bach Pergolesi, Mozart, Guilmant i Rutter.

Finalment, el 30 d’octubre, els encarregats de tancar la 26ª edició del Festival Internacional d’Orgue seran els membres del Cor de la Rectoria amb la mezzosoprano Carla Mayer i sota la direcció de Jaume Morell. Durant la Música sacra per al S. XXI es podrà gaudir d’obres com el Sabat Mater de Karl Jenkins.

El regidor de Cultura, Ferran Lloret Morell, ha manifestat “que amb l’orgue en perfecte estat, com el primer dia, esperem poder continuar promovent i fomentant l’art i la cultura a la nostra Vila amb l’orgue almenys durant 25 anys més”.

<<< Tornar a la portada