La fi de les màscares en exteriors arriba en un moment de baixa incidència de la pandèmia a la comarca

El fin de las mascarillas en exteriores llega en un momento de más baja incidencia de la pandemia en la comarca
  18/06/2021

 

El rècord de vacunació es va batre el dimecres amb 4.686 dosi

L'anunci fet pel president del Govern que les màscares deixaran de ser obligatòries a l'aire lliure a partir del pròxim dissabte 26 ha coincidit amb un dels moments de més tranquil·litat de la pandèmia de la COVID-19 a la Marina Alta. Les dades facilitades este divendres per la Conselleria indiquen que només hi ha hagut set nous casos, que es troben a Calp (3), Pego (2), Benissa, Orba i Pedreguer. En l'actualitat, hi ha 28 casos actius, sis menys que a principis de setmana.

També ha descendit la incidència acumulada, que se situa en 16,41 casos per 100.000 habitants. A l'Hospital només queda una persona afectada per la malaltia. 

L'evolució favorable de la pandèmia és precisament el factor que ha permés la retirada de la màscara en exteriors, encara que la gent l'haurà de portar guardada per si no es pot mantindre la distància interpersonal d'un metre i mig. 

Aquest cap de setmana serà l'últim en què serà necessari cobrir-se la boca el nas amb màscara en espais exteriors. A partir del dissabte que ve, només caldrà posar-li-la en els següents casos: En espais exteriors sense distància de 1,5 metres entre no convivents, és a dir, en grans aglomeracions; en espais tancats d'ús públic, com a museus, centres culturals, comerços, discoteques i bars i restaurants excepte mentre es menja o beu; en transports públics i privats sempre que els ocupants no convisquen en el mateix domicili; en els accessos a platges, llacs i entorns naturals i en la riba de la mar sempre que no hi haja una distància mínima de 1,5 metres; en vestuaris de piscines públiques i comunitàries excepte en dutxes i tant a l'interior i exterior d'establiments d'hostaleria si no s'està consumint; quan es practique esport en grup a l'aire lliure sense ser convivents ni respectar la distància de seguretat; i en reunions entre persones no convivents en espais interiors privats com a domicilis o llocs de treball.

 

JA S'HAN POSAT 118.000 DOSI 

 

El procés de vacunació continua a bon ritme i ja s'han administrat un total de 118.000 dosi, de les quals 77.000 persones ja tenen la dosi. Com a dada rellevant, el dimecres es va batre el rècord de vacunació a la comarca. Aqueix dia es van posar 4.686 dosi en els centres de vacunació massiva.

De cara a la setmana pròxima, es reprogramaran algunes cita a l'haver un dia festiu, el de Sant Joan. 

Des de Marina Salut s'ha recordat la necessitat d'actualitzar la informació de contacte per a poder ser vacunat ja que moltes cites es perden. 

 

 

<<< Tornar a la portada