El Forn Jaume de Pedreguer, amb més d’un segle d’història, tanca les portes

  • El Forn Jaume de Pedreguer, con más de un siglo de historia, cierra las puertas
  • El Forn Jaume de Pedreguer, con más de un siglo de historia, cierra las puertas
  • El Forn Jaume de Pedreguer, con más de un siglo de historia, cierra las puertas
  • El Forn Jaume de Pedreguer, con más de un siglo de historia, cierra las puertas
  31/12/2021

I si ningú li posa remei, cosa que és poc probable, el tancament serà definitiu. Perquè el negoci del forn, més bé l’ofici de forner, està cada vegada més en desús. De fet, quan José Miguel Ferrer i la seua dona Rosa Fracés es van fer càrrec del forn, l’any 1989, se’n contaven huit en tot el nucli urbà de Pedreguer. Ara, a partir de l’any nou, no seran més que tres. Els nous hàbits de consum, i també altres raons caire laboral i social -es tracta d’un ofici molt sacrificat al qual hi ha que dedicar-li moltes hores i tindre una experiència adquirida-, situen el negoci del forner en una clara posició de risc d’extinció.

El forn Jaume ha portat des de sempre el nom del seu primer propietari -encara la propietat de l’establiment li correspon a la seua descendència-, un veí de Pedreguer que es va decidir per a muntar el negoci en retornar al poble desprès d’uns anys viscuts a Argentina. Anys desprès va passar a mans de Paco Puigcerver, conegut com el Berruga, que el va regentar fins la seua jubilació, quasi a finals dels noranta. Va prendre el relleu el Tochena de la Xara per un breu període, abans que es va fer càrrec del negoci José Miguel i Rosa, amb l’ajuda de Merche Morell, fins al dia de hui.

<<< Tornar a la portada