El Galeón Andalucía retarda de nou la seua visita a Dénia degut al temporal

El galeón Andalucía retrasa de nuevo su visita a Dénia por el temporal
  18/11/2022

 A conseqüència del temporal que anuncien els comunicats meteorològics per a la setmana que ve, el Galeón Andalusia prefereix ser previngut i ajornar la seua visita a Dénia, prevista per als dies 23 al 27 de novembre. "Des del dilluns fins al divendres de la setmana que ve ens seria molt complicat arribar a Dénia, tant per la intensitat del vent com per la direcció", assegura Fernando Viota, director d'operacions i projectes en Fundació Nao Victoria.

En uns dies s'anunciaran les noves dates de la visita, que el més probable siga per a la primera setmana de desembre. Us demanem disculpes per tant canvi, però les nostres rèpliques estan construïdes d'una forma en la qual no poden navegar sota aquestes condicions i hem de prioritzar la seguretat tant del vaixell com de la tripulació", apunta Viota. En aquest sentit, Gabriel Martínez, capità-director de Marina Dénia comenta que "la seguretat és prioritària i aquests vaixells necessiten un tracte molt especial. Volem que al Galeón Andalusia s'instal·le en el nostre port, però les condicions per a gaudir-lo han de ser les millors".

Un vaixell de de 55 metres d'eslora, d'iroko i pi, amb sis cobertes i quasi mil metres quadrats de superfície vèlica en les seues set veles, construït amb acurat rigor històric al nostre país. Durant la seua estada a Dénia el públic podrà pujar a bord i recórrer les seues cobertes, conéixer els seus detalls, la seua navegació, com era la vida dels seus tripulants i la pròpia història dels galeones espanyols que durant més de tres segles van solcar els oceans. L'experiència es completa, a més, en pujar a bord d'un vaixell que hui dia navega per les mars del món amb una jove tripulació que compta amb les més sorprenents experiències al llarg de les seues llargues travessies. El galeón navegat ja més de 55.000 milles nàutiques i ha visitat ports de tot el món com Shanghái, Singapur, Hong Kong, Manila, Nova York o Quebec.

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada