El gater Vicent Botella guanya el Premi de Poesia Ciutat d'Alcoi

El gater Vicent Botella guanya el Premi de Poesia Ciutat d'Alcoi
  25/01/2022

El gater Vicent Botella i Soler ha resultat el guanyador de la 39a edició del Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d’Alcoi, amb el poemari Girar/Caure. El premi, que convoca l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà, està dotat amb 1.500 euros i el treball serà publicat per Edicions del Buc/Pruna Llibres en la prestigiosa col·lecció de poesia que comanden Francesc Bononad, Rubén Luzon, Josep Martínez i Pau Sanchis.

El jurat integrat per Manuel Bellver, Mercè Climent, Teresa Pascual, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif, va triar la seua obra d’entre un total de més de cent treballs presentats. El jurat ha destacat l'impuls innovador del treball guardonat, una sèrie de poemes que combinen molt bé la perspectiva científica amb el coneixement poètic i les tècniques pròpies del gènere. No debades el poeta de Gata és físic de professió i ha realitzat treballs en el camp de la investigació per a diverses universitats i empreses.

Els poemes de l'obra guardonada es resolen amb precisió i una capacitat de síntesi que evita els elements accessoris i aprofundeix en la densitat del llenguatge per establir connexions molt íntimes, amb forta presència de l'element dialectal dels parlars de la Marina Alta, i lligar els referents de l'entorn natural i cultural amb l'experiència i la memòria personals.

Vicent Botella ha publicat amb anterioritat els poemaris La llàstima (Edicions 96, 2015) i Residu de pluges (Publicacions de la Universitat de València, 2005).

Està previst que el llibre es presente a Alcoi el dissabte 12 de març, en el transcurs d'un acte on també s'homenatjaran els guardonats, en l'àmbit individual i col·lectiu, del XXVIII Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

<<< Tornar a la portada