El gerent del Departament de Salut afirma en una carta als alcaldes que les normes de reversió són “excessives i absurdes”

El gerente del Departamento de Salud afirma en una carta a los alcaldes que las normas de reversión son “excesivas y absurdas” 
  18/03/2023

 

 

Assegura que les contractacions previstes es veuran “molt compromeses” en necessitar el permís de la Conselleria

 

El gerent del Departament de Salut de Dénia, Javier Palau, ha dirigit una carta als alcaldes de la Marina Alta exposant-los els problemes que l'empresa concessionària tindrà en el seu últim any de gestió. Palau explica que les normes per a la reversió de la sanitat són “excessives i en ocasions absurdes” perquè dificultaran, i en molts casos impedir, el compliment dels objectius que s'ha fixat l'empresa per a enguany. Es refereix al fet que des d'el mes de febrer passat l'empresa està obligada a demanar permís a la Conselleria per a realitzar qualsevol contractació que es prolongue més enllà de gener de 2024, data en la qual acabarà el contracte de concessió amb Marina Salut. 

En una de les normes per a la recuperació de la gestió del Departament de Salut s'impedeix que l'empresa prenga decisions relatives a política de personal, com a acomiadaments i noves contractacions. En aquests casos, haurà de tindre l'informe favorable de la Conselleria. 

El gerent sosté que “independentment ·que es tracta d'una norma que suposa una intromissió en la gestió que li correspon a Marina Salut en, no l'oblidem, el seu quinzé any de contracte en vigor, la veritat és que perjudica greument el desenvolupament de les nostres obligacions”. En la carta assegura a més que “això, en la pràctica i amb la recent reforma laboral a la mà (en la qual es prioritza, com és lògic i desitjable, la contractació indefinida), ens porta al fet que la majoria de contractacions necessàries i previstes es veuran molt compromeses”. També critica que la impugnació del conveni laboral entre l'empresa i els treballadors i el no reconeixement de l'antiguitat dels professionals han complicat la retenció dels treballadors. 

Per tot això, Javier Palau sosté que els objectius de Marina Salut per a 2023 estan “molt amenaçats” per dependre de les decisions de la Conselleria. Cita els plans per a créixer en Atenció Primària, reduir les llistes d'espera; augmentar el personal en Salut Mental, Diàlisi o Infermeria; realitzar substitucions en els períodes vacances o posar en marxa els consultoris auxiliars de Pasqua i estiu. 

El màxim responsable del Departament de Salut confia que la Conselleria actue “amb la major rapidesa” al mateix temps que recorda que “preservar la qualitat de l'assistència ha sigut i és la línia que ha guiat a Ribera en els departaments on ha tingut responsabilitats de gestió, per la qual cosa no dubtarem a anteposar les necessitats dels nostres ciutadans a qualsevol decisió que es prenga des de despatxos allunyats de la realitat sanitària”. 

<<< Tornar a la portada