El Grup Ribera i els sindicats de Marina Salut signen, per unanimitat, l'II Conveni Col·lectiu

El Grupo Ribera y los sindicatos de Marina Salud firman, por unanimidad, el II Convenio Colectivo
  05/08/2022

El Grup Ribera i tots els representants dels treballadors de Marina Salut han signat este divendres, per unanimitat, l'II Conveni Col·lectiu per a tots els empleats i empleades del Departament de Salut de Dénia. El text començarà a aplicar-se, després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província, i tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2023.

L'acord, que recull importants millores de les condicions laborals i sobre la conciliació de la vida laboral i personal, contempla un increment salarial d'entre el 2 i el 2,5%, segons categoria professional. A més, aquest augment tindrà efectes retroactius des del 1de gener del 2022 i passarà a ser d'un 2,5% durant tot l'exercici de 2023. 

L'II Conveni també contempla reduccions significatives de la jornada laboral i introdueix la possibilitat de gaudir de dies addicionals de lliure disposició, segons l'antiguitat de cada professional. 

El text recull millores socials i de conciliació importants, com l'ampliació del temps d'excedència per cura de fills menors –amb edats compreses entre els 5 i els 8 anys-. També preveu la possibilitat d'exempció de jornades d'atenció continuada als majors de 55 anys, amb mesures de compensació. D'altra banda, es dupliquen els dies de permís acumulat per lactància per a les famílies monoparentals i es contempla la possibilitat de reduir la jornada de treball fins a un 50%, sense pèrdua retributiva, a les víctimes de violència de gènere. Una altra millora és l'ampliació del crèdit horari anual destinat a la formació, que passa de 20 a 28 hores. 

Per als responsables del centre l'aprovació del Conveni Col·lectiu reforça les bases sobre les quals se sustenta un projecte professional altament competitiu. Segons el Dr. Javier Palau, Director Gerent del Departament de Salut de Dénia, “ens enorgulleix haver aconseguit aquest acord, 11 mesos després de l'arribada de Ribera com a accionista majoritari de Marina Salut, que es tradueix en una notable millora de les condicions laborals dels nostres professionals; el que sens dubte millorarà la fidelització, desenvolupament i captació de talent i també el compromís amb els ciutadans de la Marina Alta”.

El  Director de Persones del Grup Ribera, Salvador Sanchís, ha subratllat “la voluntat i bona predisposició dels representants dels treballadors/as que, en un moment tan complex com l'actual, han prioritzat els interessos del conjunt dels professionals amb l'objectiu únic d'aconseguir un acord satisfactori per a tots els professionals”.

L'aprovació de l'II Conveni Col·lectiu està en sintonia amb els valors de l'Organització, alineats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, ja que Ribera confia en les persones i manté el compromís amb els ciutadans i ciutadanes; aposta per la conciliació entre la vida laboral i la personal i prima la qualitat, la formació, la Carrera i el Desenvolupament Professional. Com sempre recorden des del grup sanitari, “estem obligats a cuidar de les persones que cuiden a les persones”.

<<< Tornar a la portada