L'Hospital de Dénia dona penicil·lina cristal·lina a un hospital d'Hondures per a tractar la sífilis neonatal

  • El Hospital de Dénia dona penicilina cristalina a un hospital de Honduras para tratar la sífilis neonatal
  • El Hospital de Dénia dona penicilina cristalina a un hospital de Honduras para tratar la sífilis neonatal
  28/08/2023

L'Hospital de Dénia, del grup sanitari Ribera, ha donat 500 vials, de dos milions d'unitats cadascun, amb penicil·lina cristal·lina a l'Hospital del Sud de Choluteca, a Hondures, per a tractar la Sífilis Neonatal Congènita. Es tracta d'una infecció greu, que afecta quasi a un de cada mil nounats al país centreamericà. L'antibiòtic eixirà aquesta setmana d'Espanya, en una missió liderada per l'excap de Servei de Pediatria del centre dianense, Dr. Luis Santos, en col·laboració amb la Fundació Salut Infantil d'Elx.

La donació, realitzada pel Servei de Farmàcia de l'Hospital de Dénia i coordinada pel Dr. Jaime Poquet, servirà per a tractar a més d'un miler de xiquets amb Sífilis Congènita diagnosticada. La infecció, que es transmet de mare a fill durant el part, és un problema de salut pública a Hondures a causa de l'escassetat de l'antibiòtic al país. La penicil·lina cristal·lina és un tractament que, al llarg de la Història, s'ha demostrat com l'eina més eficaç per a tractar, controlar i fins i tot erradicar la patologia.

La iniciativa és una mostra del compromís de l'Hospital de Dénia i el grup sanitari Ribera amb la salut i el benestar de les comunitats més vulnerables.

<<< Tornar a la portada