L'Hospital de Dénia és pioner a usar la tècnica MGOLL per al diagnòstic de nòduls pulmonars

El Hospital de Dénia es pionero en usar la técnica MGOLL para el diagnóstico de nódulos pulmonares
  19/07/2022

 

Es tracta d'una tècnica que possibilita la detecció de nòduls pulmonars difícils de localitzar, permetent realitzar reseccions quirúrgiques mínimament invasives i amb això millorant l'evolució dels pacients.

 

La Unitat de Cirurgia Toràcica de l'Hospital de Dénia és pionera desenvolupant la tècnica MGOLL –Magnetic guided occult lesion localization- per a diagnosticar nòduls pulmonars de difícil localització.

Es tracta d'una tècnica segura i altament beneficiosa per al pacient, perquè permet realitzar cirurgia d'invasió mínima posteriorment i evita la cirurgia oberta del tòrax (toracotomía). A més, té el gran avantatge de programar-se dies i fins i tot setmanes abans de la cirurgia i evita la manipulació de materials radioactius.

Segons el Dr. José Alejandro González, cirurgià toràcic, "el procediment és innocu i ja s'està utilitzant per a la detecció de tumors no palpables i ganglis sentinella en càncer de mama, càncers ginecològics i de pròstata; però no s'utilitzava abans per a detectar nòduls pulmonars. Nosaltres hem desenvolupat les variants necessàries i adaptacions de la tècnica, seleccionat el material específic i desenvolupant el seu ús a nivell pulmonar en cirurgia toràcica”.

La tècnica s'ha posada en marxa en col·laboració amb el Servei de Radiologia. El Dr. González assegura que des de llavors i gràcies a aquesta tècnica s'han pogut beneficiar ja més d'una desena de pacients amb nòduls pulmonars de difícil localització.

L'equip de Cirurgia Toràcica del centre sanitari dianense és ara referent d'aquesta tècnica i ja existeix interés per part d'altres centres sanitaris a realitzar-la i col·laborar en el seu desenvolupament a nivell nacional a Catalunya i a nivell internacional a Gran Bretanya.

Els primers resultats han sigut publicats en una de les revistes més importants de patologia pulmonar a nivell nacional i amb gran repercussió internacional i s'han presentat en el congrés internacional Chest World Congress a Bolonya, Itàlia.

<<< Tornar a la portada